Geslaagde toertocht in authentieke kleding op oude fietsen

0280249_oude_fiets.jpg
Op de Brink in Arriën.

OMMEN – Een bonte stoet van historische fietsen ging zaterdag op pad met berijders in kleding uit lang vervlogen tijden.

Het opvallende gezelschap waren deelnemers aan een historische rijwielrit georganiseerd door het Historisch Rijwielmuseum. De fietsers kwamen uit de verre omtrek. Sommigen zijn lid van de ‘Oude Fiets’, een landelijke historische rijwielvereniging. Zij sleutelen individueel of in clubverband aan oude fietsen, spitten oude documentatie door en gaan regelmatig in clubverband erop uit. In colonne maakten de deelnemers een 25 kilometer lange fietsroute door de omgeving. Na de buurtschappen Arriën, Stegeren en Junne werd Landgoed Eerde aangedaan voor een stop om de meegebrachte broodjes te nuttigen. De deelnemers genoten van de prachtige omgeving en de ideale weersomstandigheden. Na Eerde werd de fietstocht voortgezet richting Ommen via de Besthmenerberg en Zeesse. De rit eindigde in het Historisch Rijwielmuseum aan het Kerkplein in Ommen waar het ook was begonnen.

Museum

In het museum waren deze zaterdag vrijwilligers de hele dag in klederdracht gehuld. Het sfeertje van vroeger werd bovendien verhoogd met middeleeuwse muziek door het duo ‘Ontfanck Gheselle’. Zij speelden op eigen gemaakte instrumenten. De deelnemers werden hier aan de start uitgezwaaid en aan het eind van de tocht ook weer met muzikale klanken binnengehaald.

Tekst/Foto: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.