Geslaagde jongeren verrast door rondtrekkende karavaan

0279924_IMG1636.JPG
Tijmen Dijk werd afgelopen week verrast door het felicitatieteam van de gemeente en SAAM Welzijn met het behaalde diploma. Wethouder Jan Uitslag had een cadeautje namens de gemeente voor hem meegenomen.

DALFSEN – Afgelopen week was het zover. Vele jongeren zaten op een te wachten op het verlossende telefoontje van hun school of ze geslaagd waren. Om het geslaagd zijn te vieren, gingen afgelopen woensdag drie ‘geslaagden-teams’ van de gemeente Dalfsen en SAAM Welzijn op pad langs een aantal jongeren die een positief verlossend antwoord hadden gekregen.

Wethouders Jan Uitslag (Dalfsen en Hoonhorst), Betsy Ramerman (Lemelerveld) en André Schuurman (Oudleusen en Nieuwleusen) waren hier ook bij aanwezig. Ouders, verzorgers, grootouders, vrienden of anderen konden één of meerdere jongeren aanmelden en de kans was dan groot dat het geslaagdenteam als verrassing voor de deur stond. Er waren circa 55 aanmeldingen en uit alle kernen werden geslaagden willekeurig getrokken. Een van de geslaagden die werd verrast door het team was Tijmen Dijk uit Dalfsen. Hij slaagde voor het Mavodiploma aan het Agnieten College in Nieuwleusen. Het felicitatieteam zette Tijmen in het zonnetje met muziek, slingers en veel confetti. Uit handen van wethouder Jan Uitslag kreeg hij een cadeaubon van de gemeente Dalfsen overhandigd. Tijmen (16): “Ik stond er wel goed voor, maar het blijft toch spannend.” Zijn moeder, die hem had opgegeven voor het felicitatieteam reageert: “Hij had echt een mooie cijferlijst.” Tijmen, onder de confetti, reageert enigszins beduusd: “Dit had ik niet verwacht, een heel leuk gebaar!” Gevraagd naar de verdere plannen. “Ik ga eerst nog een aantal weken werken om wat ‘centjes’ te verdienen en ga het komende schooljaar naar het Deltion College in Zwolle om de opleiding van elektromonteur te volgen. Maar eerst gaan we een feestje bouwen”, is de reactie.
 

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.