Gemeente Dalfsen overvallen door plannen Defensie voor munitiedepot op haar grondgebied

0279524_resize0278994GemeentehuisDalfsen1-696x522.jpg

 

DALFSEN – Het college van gemeente Dalfsen werd afgelopen donderdag door het ministerie van Defensie op de hoogte gesteld dat deze in de gemeente Dalfsen een locatie zoekt voor een munitiedepot.

In conceptplannen maakte het ministerie eind vorig jaar bekend dat zij in onze provincie op een aantal plekken ruimte zoekt voor munitieopslag. Gemeente Dalfsen werd in deze stukken nooit genoemd als mogelijke kandidaat waar zo’n depot gelokaliseerd zou moeten worden.

Opheldering

Wethouder André Schuurman: “We voelen ons op dit ogenblik overvallen door het nieuws van Defensie en kunnen op dit moment nog moeilijk inschatten wat dit precies voor ons betekent. Donderdag zijn we geïnformeerd door Defensie dat er door hen gezocht wordt naar een locatie in Dalfsen voor een munitiedepot. Dat is de eerste keer dat we van deze plannen op de hoogte werden gesteld. Dat hadden we graag op een andere manier gezien. Helaas weten we op dit moment nog net zoveel als wat iedereen ook in de media heeft kunnen lezen. Net als inwoners, hebben wij ook veel vragen. We hebben Defensie om opheldering gevraagd. En met die informatie gaan we ons een goed beeld vormen, bekijken we wat mogelijke vervolgstappen zijn en wat we dus te doen hebben. Inwoners zullen we zo snel mogelijk informeren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.