Echtpaar Schiller-Nijenkamp zestig jaar getrouwd

0279154_IMG1366.JPG
Locoburgemeester André Schuurman feliciteerde het diamanten echtpaar namens de gemeente.

DALFSEN – Vorige week maandag waren Wim Schiller en Mien Nijenkamp zestig jaar getrouwd. Wim is een echte Dalfsenaar. Hij ging na de lagere school naar de ambachtsschool en werkte vervolgens als timmerman bij diverse aannemersbedrijven in o.a. Harderwijk, Almere/Oldenzaal en als laatste bij Ubink in Almere. Hij stopte op 57-jarige leeftijd en had toen veertig dienstjaren. Wim mocht altijd graag in zijn tuin werken en was ook vooral actief als ‘klusser’ bij de kinderen. Mien werd geboren in Mariënheem en ging na de lagere school naar de huishoudschool. Zij werkte vele jaren in de huishouding bij diverse gezinnen. Omdat haar man, na een infarct, in een rolstoel is terechtgekomen, is zij de laatste tijd vooral mantelzorger. Het echtpaar woonde ruim 57 jaar aan de Welsummerweg en sinds circa vijf jaar in woonzorgcentrum Rosengaerde. Wim gaat tweemaal in de week naar de dagopvang. Naast de zorg voor het gezin mocht Mien graag borduren en handwerken, ook was zij ruim 26 jaar lid van een dameskoor. Beide zijn 89 jaar en komen allebei uit een betrekkelijk groot gezin. Wim kwam uit een gezin van tien kinderen en Mien had elf broers en zussen. Het diamanten echtpaar heeft zelf vier kinderen (drie zoons en een dochter). Zij hebben vier kleinkinderen en een pleegkind. “De kinderen bezoeken ons bijna dagelijks en staan altijd voor ons klaar, daar zijn we erg dankbaar voor”, is beider reactie. Locoburgemeester André Schuurman bezocht het echtpaar in Rosengaerde en bracht de felicitaties over namens de gemeente Dalfsen. Het feest is bij ’t Asje met familie en vrienden gevierd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.