Echtpaar Koers-Jalvingh zestig jaar getrouwd

0279247_Echtpaar_koers.JPG
Locoburgemeester Jan Uitslag feliciteerde het echtpaar Koers-Jalvingh aan de Heideslag in Nieuwleusen met hun diamanten huwelijk.

NIEUWLEUSEN – Locoburgemeester Jan Uitslag bezocht afgelopen week Heimrich Koers en Janny Jalvingh met een bos bloemen en de ‘oorspronkelijke trouwakte’. Het echtpaar gaf elkaar zestig jaar geleden het jawoord in het gemeentehuis in Zwolle.

Heimrich geboren in Zwollekerspel ging na de lagere school naar de middelbare landbouwschool en volgde vervolgens diverse avondcursussen. Door omstandigheden nam hij op zeer jonge leeftijd de boerderij, op de grens van Zwolle/Hasselt, van zijn ouders over. Deze werd toen hij op circa zeventig jarige stopte, voortgezet door één van de zoons. Tevens werd aan de Bese in Dalfsen een tweede bedrijf door een andere zoon overgenomen. Heimrich was een echt vergadermens. Hij had zitting in diverse besturen van verenigingen o.a. het Heemraadschap, hij was bestuurslid van OLM, Coberco zuivel en tevens bestuurslid vee verbetering. Als het even kan, is hij nog regelmatig te vinden bij de zoons op één van de boerderijen. Nee, niet om te werken“, zegt hij lachend. “Een beetje op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt op de boerderij.” Het echtpaar woont sinds een aantal jaren tot grote tevredenheid in een woning aan de Heideslag in Nieuwleusen. Janny is geboren in Meppel. Na de lagere school bezocht zij de MULO en volgde daarna een huishoudkundige opleiding. Daarna werkte zij een aantal jaren in de dieetkeuken van het ziekenhuis in Kampen. Na hun huwelijk zorgde zij vooral voor het gezin. Het echtpaar heeft drie zoons, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het feest is afgelopen zaterdag klein gevierd met familie, kennissen etc. bij café partycentrum ‘t Witte Peerd in Nieuwleusen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.