De ‘Molenkamer’: samenwerking Boule’88 en Westermolen Dalfsen

0279617_Westermolen.jpg

DALFSEN – Stichting Westermolen Dalfsen en jeu de boules vereniging Boule’88 slaan de handen ineen. Met de ondertekening van een gezamenlijke overeenkomst door de voorzitters hebben beide besturen afspraken gemaakt over de overdracht van het beheer van de molenzaal naar Boule’88.

Nadat tijdens de corona lockdowns de activiteiten in de molenzaal waren stilgevallen, bleven ook daarna de oorspronkelijke gebruikers van de zaal weg. Hun activiteiten waren gestopt, of ze vonden elders onderdak. Dat was voor het bestuur van de Westermolen reden om nieuwe plannen te ontwikkelen voor het gebruik van de molenzaal. Samen met een aantal maatschappelijke organisaties ontstond het plan voor de inzet van de molenzaal als ‘huiskamer’ voor dorp Dalfsen. De molenzaal zou daarmee een ontmoetingsplaats moeten worden voor inwoners en maatschappelijke organisaties. Inmiddels hebben we het over de ‘Molenkamer’. De Molenkamer bleek perfect te passen bij het plan van Boule’88 om ouderen uit het centrum van Dalfsen wekelijks uit te nodigen voor een gezellige ochtend. Inmiddels weten de ouderen de weg naar de Westermolen te vinden en ontmoeten ze elkaar iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur om samen koffie te drinken en daarna gezellig te gaan jeu de boulen. Saam Welzijn ondersteunt het initiatief en schuift zo nu en dan aan om te horen wat er zoal leeft.

Multifunctioneel

De wens van Stichting Westermolen en Boule’88 is dat de Molenkamer zich in de komende jaren ontwikkelt tot een multifunctionele plek, die voorziet in laagdrempelige ontmoetingen zoals de huidige koffieochtenden, vergaderingen van vrijwilligersorganisaties, bijeenkomsten van buurtverenigingen, workshops, kleinschalige familiebijeenkomsten, jubilea, etc. Inmiddels heeft SamSam, het naaiatelier voor statushouders, te kennen gegeven dat ze zo nu en dan hun producten te koop willen aanbieden in de Molenzaal. Met de gemeente Dalfsen (de eigenaar van het Westermolencomplex) zal in de komende anderhalf jaar worden gewerkt aan een duurzaam plan voor het beheer en de exploitatie van molen, bijgebouwen en buitenruimte.

Wie belangstelling heeft voor het gebruik van de Molenkamer, kan contact opnemen met Boule’88 via: jeudeboule88@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.