Bestuurders presenteren convenant Gezamenlijke aanpak bij huurachterstanden

0279428_money-23870901280.jpg

DALFSEN – Bestuurders van woningcorporaties, welzijnsorganisaties en de gemeente Dalfsen ondertekenen op maandag 10 juni het convenant Gezamenlijke aanpak bij huurachterstanden.

Doel van het convenant is om vroegtijdig in contact te komen met mensen met beginnende huurachterstanden, om te voorkomen dat deze uiteindelijk leiden tot deurwaarderskosten of dakloosheid. Daarnaast kan door het convenant per individu snel passende hulp worden geboden, zoals samen toewerken naar financiële stabiliteit en/of het wegnemen van financiële stress. In de gemeente Dalfsen werken verschillende organisaties al een paar jaar samen om schuldenproblematiek terug te dringen. Door de komst van het Landelijk convenant Vroegsignalering in 2021 werd het mogelijk om gegevens tussen woningcorporaties en gemeente in een vroeg stadium uit te wisselen. Daardoor konden inwoners met een beginnende huurachterstand sneller geholpen worden. Maar het landelijk convenant is een afspraak tussen woningcorporatie en gemeente, niet met andere hulporganisaties. Daarnaast ontbrak een goed stappenplan: welke stappen worden wanneer genomen door welke organisatie?

Doelstellingen

Het afgelopen halfjaar hebben woonstichting VechtHorst, woningstichting Vechtdal Wonen, GGD IJsselland, Stichting De Kern en de gemeente Dalfsen gezamenlijk een werkwijze vormgegeven en op papier gezet. Met het lokale convenant hebben alle betrokken organisaties in de gemeente Dalfsen de tijd om de juiste stappen te doorlopen en is helder wat organisaties van elkaar kunnen verwachten, met als doel inwoners tijdig de juiste hulp te bieden.

Het convenant Gezamenlijke aanpak bij huurachterstanden wordt op maandagochtend 10 juni formeel ondertekend in Kulturhus Trefkoele in Dalfsen. Dit wordt gedaan door wethouder Jan Uitslag namens de gemeente Dalfsen, directeur Robert Waarsing namens woonstichting VechtHorst, Manager Wonen Cees Naberman namens woningstichting Vechtdal Wonen, directeur Astrid Schulting namens GGD IJsselland en directeur Hans Bonten namens Stichting De Kern.

Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.