BBB: maak kennis met Jessika van Leeuwen

(Advertorial)

Wie ben ik? Mijn naam is Jessika van Leeuwen en ik woon samen met mijn man en vier kinderen in het mooie Dalfsen. Hier voel ik me thuis en heb ik geleerd wat de kernwaarden zijn van noaberschap. Hoewel ik oorspronkelijk uit de stad kom voelde ik me als een vis in het water toen ik als twaalfjarige in Dalfsen kwam wonen.

Al snel werd ik actief in de agrarische sector; eerst in de melkveehouderij en later (door mijn studie in Wageningen) in de varkenshouderij. Ik houd van de passie en het harde werken op de boerderij. Ik ben gepromoveerd als dierwetenschapper in de reproductiefysiologie aan diezelfde universiteit Wageningen. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in het internationale bedrijfsleven en heb ik met mijn gezin op meerdere plekken in de wereld gewoond en gewerkt. Toch hebben we er voor gekozen om onze kinderen op te laten groeien in Dalfsen. Nederland heeft een prachtige dorpscultuur waar we trots op mogen zijn en die we graag aan onze kinderen mee willen geven.

1. Wat was de aanleiding om lid te worden van BBB en je kandidaat te stellen?

Ik heb me altijd trots gevoeld om Nederlander te zijn. Tot ongeveer 2 1/2 jaar geleden. Tijdens een congres in het buitenland merkte ik dat als mensen aan mij vroegen hoe het in Nederland ging, ik niet meer vol overtuiging kon antwoorden dat het goed ging. Ik maakte me grote zorgen over waar de politiek met Nederland heen wilde en merkte dat BBB als enige partij wel een goed doordacht geluid voor Nederland liet horen. Dat was het moment om politiek actief te worden en me aan te melden bij BBB.

2. Wat neem je mee voor BBB?

Al snel nadat ik me aanmeldde als lid bij BBB kwam de vraag of ik niet mee wilde doen aan de waterschapsverkiezingen. Die waren voor ons zeer succesvol en sindsdien ben ik fractievoorzitter van onze 9-koppige BBB fractie. Het afgelopen jaar heb ik hier de nodige politieke ervaring opgedaan. Daarnaast ben ik al 15 jaar werkzaam in het internationale bedrijfsleven en is dagelijks onderhandelen en overleggen met mensen met verschillende achtergronden, culturen en belangen mijn werkterrein. Tijdens het werken met internationale businesspartners moet je op zoek naar zaken die je verbinden in plaats van tegenstellingen te benadrukken en deze ervaring komt mij straks goed van pas mocht ik in het Europees parlement verkozen worden. Ik spreek zes Europese talen en ben van nature optimistisch ingesteld. Tegenslagen zie ik als kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het Europees Parlement is in mijn optiek het ideale toneel om deze kwaliteiten met elkaar te verenigen en ten volle voor de BBB te kunnen inzetten.

3. Welke wens spreek je uit voor de toekomst van en voor Nederlanders?

Ik hoop dat met de inzet van BBB Nederland weer een land kan worden waar een ieder zich thuis voelt, waar we naar elkaar om kijken, waar gezond verstand de boventoon voert en waar we weer trots zijn op alle kennis en innovatie die we in ons land hebben. Een land waarin platteland en stad niet tegenover elkaar maar naast elkaar staan in het besef dat de een niet zonder de ander kan.

4. Waarom vind je het belangrijk dat mensen gaan stemmen voor de verkiezingen van het  Europees Parlement?  En hoe blijf je betrokken bij de kiezer als je wordt gekozen als Europarlementariër?

De Europese Unie is ontstaan met het idee om veiligheid en welvaart voor de burgers te behouden en vergroten. Ook als Nederland hebben we veel van onze veiligheid en welvaart aan de Europese Unie te danken. Er zijn op dit moment veel politieke spanningen en er worden oorlogen uitgevochten dichtbij de grenzen van de Europese Unie. We hebben dit bondgenootschap nodig. Maar het moet wel anders; de Europese Unie trekt steeds meer bevoegdheden naar zich toe die niets met het oorspronkelijke plan te maken hebben. Dat wat landen zelf kunnen besluiten moet je ook bij die landen laten liggen vindt BBB. Wij zijn in Nederland gewend aan een mate van welvaart en economische vooruitgang die nu niet meer zo vanzelfsprekend is. Voor de komende generaties staat er veel op het spel. Daarom is een sterk samenwerkingsverband tussen de lidstaten van groot belang.
Ik kan mij volledig vinden in de zienswijze op Europa van de BBB. Ik ben zelf ook van mening dat hoe dichter het besluit bij de burger genomen wordt hoe groter het begrip en draagvlak zal zijn. Ik wil me ervoor inzetten dat besluiten weer uit te leggen zijn en wil graag een direct, laagdrempelig aanspreekpunt zijn voor boeren en burgers zodat ieders stem gehoord kan worden op Europees niveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.