ACO-atleten scoren op ‘eigen’ Bissinghrun

0280540_ACO.jpg
Het rood van ACO kleurt het erepodium van de vier Engelse Mijl voor de klasse M35 met in het midden Dennis Brandenburg (goud) en links van hem Gerard van Proosdij (brons).

 

OMMEN – Atletiekvereniging ACO van Elderen was organisator van de Bissinghrun, die zaterdag onder prima weersomstandigheden werd verlopen.

Start en finish waren aan de westzijde van het centrum, pal naast de Vecht. In totaal schreven 265 atleten in voor deze wedstrijd. De thuisclub van met dertig lopers vertegenwoordigd, die een prima score lieten zien: negen podiumplaatsen, waarvan zeven keer goud, twee keer zilver en twee keer brons.

De medailleresultaten

Een Engelse mijl jeugd: in de verschillende leeftijdsgroepen presteerde de jeugd uit Ommen prima. Roan Hekman (J7) pakte goud in een rappe 5.41 minuten. Ize Diepman (M10) was over in 5.19 minuten en dat was goed voor brons.

Vier Engelse mijl: op deze afstand overheerste ‘het rood’ van ACO. Bij de mannensenioren haalde William van Eeken flink uit en was met 20.34 minuten ongenaakbaar. De eerste concurrent liet ruim twee minuten op zich wachten. Ook in de categorie M35 was ACO vertegenwoordigd. Dennis Brandenburg scoorde goud in 22.15 minuten. Clubmaat Gerard van Proosdij liet de klok stoppen bij 22.42 minuten en pakte in deze klasse brons.
Dinie Ras uit Urk, sinds kort ACO-selectielid, had er ook vreselijk veel zin in en hield stevig huis onder de vrouwensenioren. De concurrentie hield met twee minuten gepast afstand op haar gouden tijd van 24.32 minuten. Bij de V35 pakte Yvonne Meijer het zilver, na 25.22 minuten.
10 Engelse mijl: De snelste atleet was de ACO-man Mink de Jong. De lange afstandloper uit Vroomshoop was binnen in 1.02.55 uur en dat was liefst drie minuten onder de tijd die hij een jaar eerder liet noteren. Senior Linda Marsman-Pielman was zo blij dat haar man Nick Nederlands kampioen werd op de 3000-steeple, dat ze dacht ‘ik ga ook even een prijs pakken’. En of dat lukte! Marsman-Pielman duldde geen concurrentie en liep onbedreigd naar goud in 1.18.21 uur.
In de categorie V50 was het rood van ACO ook weer te zien op het ereschavot. Rianne Boek bleef met 1.30.04 uur, de nummer twee Marry de Lange, die 1.30.46 uur neerzette, nipt voor.

www.uitslagen.nl

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.