Aanschaf dure stemmal voor verkiezingen loont

0279661_image0.jpeg

OMMEN – Dat de stemmal loont, dat vindt in elk geval de slechtziende inwoner van Vriezenveen, Jeanet Kikkert, die aanwezig was bij de locaties in Twenterand en Ommen. Hier was het namelijk mogelijk om je stem uit te brengen met de stemmal.

Het dure hulpmiddel dat is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking kan ook ingezet worden bij een slechte hand- of armcoördinatie, of als iemand om andere redenen niet, of slecht de teksten kan lezen.

Samenwerking

Hoewel er niet veel mensen in Twenterand en Ommen gebruik hebben gemaakt van het hulpmiddel, vindt Jeanet toch dat het niet voor niets is geweest. “Al deze mensen, inclusief ik zelf, hebben toch zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.” Eigenlijk hadden alle stemmers zich thuis goed voorbereid of waren aanwezig bij de oefensessie in het gemeentehuis in Vriezenveen op 3 juni. Slechts één inwoner wilde de volledige ervaring beleven en maakte gebruik van de stemmal in combinatie met de stembox, die het volledige stemformulier per partij kan voorlezen. Om de kosten van aanschaf zo laag mogelijk te houden is er samengewerkt met gemeente Ommen. Jeanet: “We hopen als slechtziende inwoners van beide gemeentes van harte dat de gemeentes bij een volgende verkiezing weer besluiten tot aanschaf van dit hulpmiddel. En verder hopen we dat er dan nog meer gebruik gemaakt gaat worden. Want dat er meer slechtzienden zijn in beide gemeentes is een ding dat zeker is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.