Yvonne Meijer, Jolanda van Dam en Jessica Veurink scoren op NK atletiek

0278954_NK_Masters_-_2.jpg
​​​​​​​Yvonne Meijer 1500 meter goud en de sprintsters Jolanda van Dam (zilver) en Jessica Veurink (brons) 400 meter sprint.

OMMEN – Op de accommodatie van atletiekvereniging GAC in Hilversum werd van vrijdag tot en met zondag het NK-outdoor atletiek voor masters (atleten boven de 35 jaar) gehouden. Zes selectieleden van ACO van Elderen schreven in op diverse onderdelen. Trainer Cor Bronk was zo trots als een hond met zeven staarten en dat was logisch gezien de prestaties van de ACO-delegatie. Drie keer werd een greep gedaan naar het eremetaal.

Sprint:

Jolanda van Dam-Dijk (V35) pakte zilver op haar favoriete 400 meter. Ondanks een verre van optimale voorbereiding vanwege een achillespeesblessure zette de atlete uit Ommen met 64.61 seconden een prima tijd neer. Ook Jessica Veurink (V40) had een goed weekend en werd op dezelfde afstand derde in 65.47 seconden. Op de 100 meter pakten beide sprintsters de vierde plaats, na 13.84 (Jolanda) en 14.47 (Jessica) seconden. Ook Gert Berenst greep nipt naast het eremetaal en eindigde als vierde op de 400 meter in de categorie M55, met een tijd van 62.11 seconden.

Mila:

Bij de 1500 meter pakte Yvonne Meijer (V45) goud in een knappe 5.07.78 minuten. ‘De hinde uit Witharen’ bouwde haar race tactisch op, greep in de laatste ronde de koppositie en wist deze vast te houden tot en met de finishlijn. Op zijn 800 meter werd door Manfred Boer (M40) tactisch gelopen. De race mondde uit in een soort van massa-aankomst waarbij drie concurrenten de atleet uit Ommen net te snel af waren. Toch een mooie vierde stek in een rap gelopen (2.11.14 minuten) race.

www.atletiek.nu

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.