Wisseling expositie in molen de Konijnenbelt

0279231_Frieda_Waanders.jpg
Frieda Waanders

OMMEN – Binnenkort wordt de expositie in molen de Konijnenbelt in Ommen gewisseld. Het werk van Tonnie Spruijt, Harma Cellarius en Carla Luik wordt dan vervangen door het werk van drie andere kunstenaars.

Het zijn deze keer niet alleen Ommenaren die hun kunst laten zien. Bij de inmiddels tien jaar bestaande stichting Vechtdalkunsten zijn meer dan 50 kunstenaars uit de wijde omgeving aangesloten. En al die leden kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om in de molen te exposeren. De kunstenaars die in de tweede periode van Kunst onder de Wieken exposeren zijn: Frieda Waanders, woonachtig in de Ham. Haar atelier staat in Almelo, waar zij haar beelden maakt en exposeert. Voor de expositie in de molen heeft zij een aantal wat kleinere beelden uitgezocht. Haar werk kenmerkt zich door de subtiele details en de strakke lijnen in zowel abstracte als gestileerde ontwerpen. Zij werkt voornamelijk met natuursteen en brons. Ook Harry Soepenberg woont in Den Ham. Hij werkt voor een groot deel ‘en plein air’. Dat wil zeggen dat hij vaak buiten schildert. De landschappen rond de Vecht, de Reest en de IJssel zijn zijn voornamelijke inspiratiebronnen. Zijn werk is een mengeling van realistisch en impressionistisch schilderen wat een zeer levendig effect geeft aan de voor menig Ommenaar herkenbare landschappen. Johanna Schokkenbroek is deze keer de enige Ommenaar die haar werk laat zien in de molen. Zij maakt haar schilderijen met gemengde technieken, waarbij ze diverse materialen gebruikt zoals acryl, houtskool, oliekrijt, collagemateriaal, marmermeel en as. Vanuit het realistisch schilderen is zij steeds meer abstract gaan werken.

Opening

Op dinsdag 4 juni richt de werkgroep samen met de kunstenaars de molen opnieuw in en op vrijdag 7 juni om 15.30 wordt de expositie geopend. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. De exposerende kunstenaars zijn aanwezig en vertellen iets vertellen over hun werk.

Deze tentoonstelling is te bezoeken van 7 juni t/m 7 juli van vrijdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur aan de Zwolseweg 5. Er is altijd een van de exposanten aanwezig.

www.vechtdalkunsten.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.