Wijthmen dooft titelaspiraties sportclub Lemele 

In en tegen Wijthmen werden de titelaspiraties van sportclub Lemele definitief om zeep geholpen. De thuisclub won met 1-0.

WIJTHMEN – Na weken, of nee maanden de meest begeerde positie op de ranglijst van 5C Oost te hebben ingenomen, ging op een ronde voor het eind de leidersstaf van Lemele naar Vroomshoop. Sportclub Lemele werd achterhaald door Sportlust, dat zich op basis van doelcijfers koploper van 5C mag noemen. Een zege in en tegen Kampen is voor de ploeg van trainer Job Lamberink genoeg om de concurrent uit Lemele kopje onder te drukken in een poel van teleurstelling. Op de Elshof in Wijthmen mag het korps van Geert Tichelaar de napijn van de halve misstap tegen HTC uit de benen voetballen. Cadeau zullen de Lemelers het zeker niet krijgen in het tegen Zwolle aan schurkende Wijthmen. De thuisclub is nog in de race voor de derde en laatste periode en mogen om kansrijk te blijven niets laten liggen. Lemele was maandenlang in de ban van de goudkoorts, maar moet nu de mist uit de geteisterde hoofden jagen. En mocht Sportlust met de titel aan de haal gaan, niets aan te doen. Het is eventjes niet anders. Drie keer slikken. Wat rest is droom en daad alsnog gestalte geven in de nacompetitie.

Drie keer slikken dus. Vijf keer mag ook. De druiven zijn zuur in Lemele. Sportlust maakte geen fout, pakte de zege en daarmee de titel in en tegen Kampen. Zelfs al had de ploeg van Tichelaar gewonnen op de Elshof, dan nog was de titel aan blauw en wit voorbijgegaan. Er was voor de wedstrijd al niet te veel vertrouwen bij de aanhang, maar goed in het voetbal en het huwelijk is veel mogelijk, dus wie weet. Het vuurwerk en tromgeroffel kwam van de meegereisde, jeugdige aanhang. Uit de keeltjes klonk ‘witte broek en blauwe trui, dat zijn Lemele lui’. Tromgeroffel en klaroengeschal bleef verder uit. Twee piepkleine kansjes voor Yoran Bakhuis in de openingsfase, waarbij doelman Beernink van de thuisclub de Derbystar voorlangs zag vliegen. Dat was het. Veel te mager. Aan de ander kant moest Ruan Weelink een keer zweven als een bidsprinkhaan om erger te voorkomen.

Op slag van rust begint het luchtdek dikke tranen te huilen. Het is een slechte voorbode voor de bezoekers, die de hoop op de titel nog niet hebben verloren, want Sportlust staat op 1-1. Tien minuten na de thee gaat het mis als Nick van Gurp Job Willems aftroeft in de een-tegen-een en Ruan Weelink de gang naar het net laat maken. Kampioenskandidaat Lemele kan voorin geen enkel potje breken, maar blijft in de race omdat Van Gurp oog-in-oog met Weelink faalt en verzuimt de nekslag uit te delen. De schietgebedjes aan de kant ten spijt blijft de aansluitingstreffer uit. Sportlust maakt geen fout en gaat de platte kar op.

Door de 1-0 nederlaag is Lemele veroordeeld tot de nacompetitie. Daarin speelt de ploeg van Tichelaar op 8 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van de wedstrijd HTC tegen de nummer elf van klasse 4C, Kloosterhaar, Mariënberg of Heracles. De titel is vergeven, maar de hoop nog steeds levend.

Opstelling: Ruan Weelink, JR Phikhroh-ngam, Job Willems (55. Giel Zandman), Remon Kleinlugtenbeld, Wytze Schrier (55. Ruben Schottert), Erik Lubbers, Tim Schotman, Yoram Bakhuis, Yur Hekman (75. Kaj Hekman) en Bram Kok.

Eindstand 5C Oost: Sportlust 22-55, Lemele 22-52, HTC 22-42, Wijthmen 22-38, Mariënheem 22-36, Noord Veluwe Boys 22-31, UD 22-30, MVV ’69 22-26, VSW 22-22, Kampen 22-20, Zalk 22-19 en SVV ’56 22-8.

 

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

Lemele-doelman Ruan Weelink hoefde slechts een keer te vissen, maar de aanvallers konden geen potten breken. Thuisclub Wijthmen won met de kleinst mogelijke cijfers
'De harde kern' van sportclub Lemele heeft voorafgaand aan de wedstrijd de hoop op het kampioenschap nog niet laten varen en moedigt de favoriete ploeg aan met vlag, vaandel, strijdkreten en tromgeroffel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.