Weer grote belangstelling voor kunst- en cultuurweekend

0278038_Kunst_Om_Dalfsen_1.JPG

DALFSEN – De deelnemende kunstpunten zijn, net als de organiserende stichting Kunst om Dalfsen, zeer tevreden over het verloop van het kunst- en cultuurweekend. De 45 kunstpunten, verspreid over verschillende kernen van de gemeente Dalfsen, werden over het algemeen goed bezocht. Met name de zondag was voor veel kunstpunten een topdag.

Veel kunstenaars hadden zich laten inspireren door het overkoepelende thema ‘Echt Nep, maar dan kunstig goed’, dat de verbindende schakel vormde van de exposities. Het leidde tot een groot en gevarieerd aanbod: schilderijen, tekeningen, foto’s, portretten, beelden, sieraden, viltwerk, gedraaide schotels en kommen, objecten van glas en andere materialen en zelfs ‘windobjecten’: een tiental enthousiaste vliegeraars organiseerde een show boven de uiterwaarden van de Vecht.
Veel bezoekers en dagjesmensen lieten zich inspireren en stippelden aan de hand van het programmaboekje zelf een route langs verschillende kunstpunten uit. Soms wandelend, maar vaker fietsend of met de auto trokken ze erop uit om de kunstzinnige uitingen – vaak van amateurs en semi-professionals uit Dalfsen en de regio, maar ook uit andere streken – te bewonderen. Op verschillende locaties waren kunstenaars aan het werk te zien en konden vragen gesteld worden over de werkwijze van de kunstenaars en de betekenis achter hun creaties. Veel kunstenaars hadden speciaal voor deze expositie nieuw werk gemaakt.
Het weer leende zich uitstekend voor een dergelijk uitstapje: niet te warm en niet te koud, af en toe een buitje, maar ook de zon liet zich zien. Met name op zondagmiddag en het was op veel kunstpunten merkbaar dat dat tot grote aantallen bezoekers leidde. Verscheidene kunstpunten meldden een recordopkomst.
Ook volgend jaar is er weer een meiweekend, zo kondigt Stichting Kunst Om Dalfsen alvast aan. Naar verwachting wordt de aanmelding voor deelname in november weer opengesteld.

Foto: Bij veel kunstpunten was het, met name zondagmiddag, gezellig druk tijdens het kunst- en cultuurweekend van de stichting Kunst Om Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.