Voetbalblok gemeente Dalfsen

0278035_Voetbalblok.jpg

DALFSEN – ASC’62 speelde thuis tegen hekkensluiter DKB uit De Krim en won met 2-0. Mede door deze overwinning is ASC’62 nog volop in de strijd voor de derde plek op de ranglijst die recht geeft op nacompetitie. Tegenstander DKB is daarentegen door deze nederlaag gedegradeerd naar de vierde klasse.

ASC’62 pakte in de laatste zeven wedstrijden maar liefst 19 punten. In een matige wedstrijd tegen DKB op sportpark Gerner kwam de thuisploeg na ruim een half uur spelen op een verdiende 1-0 voorsprong. Jesse Bos sloop het zestien metergebied in en legde de bal voor de voeten van Niloy Haroen, die scoorde met een hard schot, onhoudbaar voor de keeper. Het ging niet gemakkelijk mede doordat de bezoekers steeds weer de lange bal speelden en van combinatievoetbal weinig terecht kwam. Ruststand 1-0. Ook na de hervatting liep het stroef bij beide teams, hoewel ASC’62 geen moment in de problemen kwam. Twintig minuten voor tijd kreeg keeper Rutger Mulder van de bezoekers een lange bal van Ruben Zielman niet onder controle en het was Jesse Bos die beheerst de 2-0 op het scorebord zette. DBK ging nog wel voor een beter resultaat, maar het was ook deze middag de tegenstander niet gegund om de eerste overwinning binnen te slepen. In de loop van het tweede gedeelte werd Jorden Volkerink vervangen door Jord Stevens en ook maakte debutant Bootsma zijn opwachting in het veld. ASC’62 liet zich niet verrassen en speelde de wedstrijd beheerst uit. Eindstand 2- 0. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen SVM in Marknesse.

DALFSEN – Dalfsen speelde uit tegen DZC’68 uit Doetinchem en verloor met 4-0. De huidige nummer 2 van de eerste klasse H maakt theoretisch nog kans op het kampioenschap en speelde om te winnen. SV Dalfsen is theoretisch nog niet gedegradeerd en speelde om niet te verliezen.

Vanaf het begin was duidelijk dat DZC de bovenliggende club was en al snel werd het doel van keeper Iwan Haarman bestookt. Haarman hield kranig stand, maar wist niet te voorkomen dat de ploeg uit Doetinchem op voorsprong kwam. Hierna volgde een gelijkwaardige fase, maar wist DZC uit twee onderscheppingen te scoren. De rust werd bereikt met een 3-0 voorsprong voor de ploeg uit Doetinchem. Na de hervatting probeerde Dalfsen het beste ervan te maken, maar verder dan een schot van Ole Woltmeijer op de lat kwam het niet. DZC wist nog één keer te scoren en hiermee werd de eindstand van 4-0 bereikt. Zaterdag speelt Dalfsen een thuiswedstrijd tegen Hulzensche Boys; de wedstrijd op sportpark Gerner begint om 14.30 uur.

HOONHORST – Hoonhorst speelde de uitwedstrijd tegen DAVO uit Deventer al op donderdag. Na een redelijk begin waarbij Hoonhorst op voorsprong kwam, daalde het spelniveau op het hobbelige veld tot een bedenkelijk niveau. Door een benutte strafschop en individuele fouten verloor Hoonhorst terecht met 4-1.

Hoonhorst begon de wedstrijd zonder de afwezige Sander van den Berg, Dion Diepman, Sten Klein Herenbrink en Roy Diepman die om diverse redenen ontbraken. Het zeer matig voetballend team van DAVO bood wel strijdkracht. Hierbij ging het in de eerste helft met grote regelmaat over de grens van het toelaatbare. Maar de scheidsrechter van dienst uit Deventer liet het toe en trad niet op tegen gevaarlijke tackles van de DAVO-spelers. De Hoonhorst-spelers leken ervan onder de indruk en ontweken steeds vaker de duels.
Het begin was redelijk. Ties Fakkert bediende Jostino Kroes vanaf links wat de 0-1 betekende. Joey Kroes werd even later in de diepte bediend en kwam alleen voor de doelman van DAVO. Snoeihard schoot hij de bal op de deklat, waar balbeheersing waarschijnlijk een betere keus was geweest. Daarna werd DAVO een letterlijk handje geholpen. Een harde voorzet vanaf rechts kwam tegen de hand van verdediger Niek Diepman aan. Ondanks aanwijzingen van de grensrechter dat de ongelukkige handsbal buiten het zestienmetergebied was, gaf de leidsman een strafschop die benut werd (1-1). Vanaf dat moment was het bij Hoonhorst ondermaats. Een eerste weggegeven corner werd bij de eerste paal binnen geklutst door een slapende hoeder van de eerste paal (2-1) en nog voor rust werd wederom een corner weggegeven. De voorzet werd hierbij ook niet resoluut verdedigd, waardoor de bal binnengekopt werd (3-1). De aanvallen van Hoonhorst na de hervatting kwamen veelal bij DAVO-spelers terecht. Uit zo’n individuele fout maakte DAVO de beslissende 4-1. Hoonhorst had nog éénmaal een kans in de tweede helft.
De titel is nu definitief uit het zicht voor Hoonhorst. Na de ruime overwinning van Terwolde op zondag zal Hoonhorst voor de tweede plek moeten gaan. Dit geeft immers in de eerste ronde van de nacompetitie het thuisvoordeel. Zondag 12 mei speelt Hoonhorst op Super Sunday in Hoonhorst thuis de derby tegen Vilsteren. Aanvang 14.00 uur.

LEMELERVELD – VV Lemelerveld speelde het inhaalduel tegen DTC en won met 1-4. Lemelerveld heeft alles weer in eigen hand om de nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen.

De ploeg van Emiel Maat steeg naar de veilige negende plek, maar de laatste drie wedstrijden zal het nog de nodige spanning opleveren. Zonder vier belangrijke basisspelers, die al geruime tijd geleden een vakantie hadden geboekt, wist Lemelerveld dik verdiend te winnen van een opportunistisch spelend DTC 07. De Dinkelland Tilligte Combinatie lijkt na de promotie vorig jaar meteen weer terug te keren naar de vierde klasse. Met de 17-jarige Fin van den Berg uit de JO-19 en tweede elftalspelers Joey Nijenkamp en Jeroen Exel in de basis was Lemelerveld zeker in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij en scoorde Stan Reimink al binnen tien minuten (0-1). Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting werd de prima spelende, maar nog maar weinig in de basis gestarte, Arjon van Lenthe rond de zestigste minuut onderuit getikt binnen de zestien. Job Heerink voltrok vanaf de elf meterstip feilloos het vonnis (0-2). De jonge Arjon van Lenthe was enkele minuten later weer belangrijk. Uit een voorzet vanaf de linkerkant schoof hij beheerst de bal achter de DTC’07 goalie (0-3). Job Heerink voegde, wel of niet buitenspel, in de tachtigste minuut nog maar weer eens een doelpunt aan zijn totaal toe voor de 0-4. Dat DTC ‘07 in de slotfase twee keer scoorde was louter voor de statistiek, de 2-4 overwinning kwam geen moment meer in gevaar.
Zondag speelt Lemelerveld opnieuw tegen DTC’07 maar nu volgens het reguliere programma. Lemelerveld staat na de overwinning ook nog op een kansrijke positie in de derde periode. Aanvang op het Heidepark is 14.00 uur

NIEUWLEUSEN – SV Nieuwleusen speelde thuis tegen SC Barbaros uit Hengelo en won 4-1. Waar de uitwedstrijd nog verloren ging, waren de mannen van Jeroen Elzinga die middag scherp genoeg om de drie punten thuis te houden en de voorsprong op nummer twee ATC ’65 te behouden.

Jammer was dat de wedstrijd van ATC ’65 na 37 minuten werd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter en niet werd uitgespeeld. Het is nog onduidelijk wanneer deze wordt hervat.
Met name Randy Vink was deze middag op stoom en liet zien waarom hij volgend seizoen een paar stappen hoger gaat acteren. Met drie treffers gaf hij zijn visitekaartje af en lijkt hij dit seizoen de topscorer te worden van de 2e klasse I. In de vijftiende minuut werd hij met een loepzuivere pass door Stijn Hoekstra bediend om zijn eerste binnen te koppen: 1-0. Ook Tieme Brinksma, weer hersteld van een langdurige liesblessure, liet gretig zien dat hij de mogelijke opvolger wordt van Vink. In de veertigste minuut schoot hij de 2-0 binnen op aangeven van Leon de Raad, die veelvuldig mee opkwam en zoals zo vaak dit seizoen voor veel dreiging zorgde op de linkerflank. Ook de op rechts spelende Nemo Hekkert, die niet alleen zijn verdedigende taken prima uitvoerde, maar ook voor veel aanvallende dreiging zorgde, speelde een goede wedstrijd. Ruststand 2-0.
Kort na de hervatting kwam Brinksma dicht bij de 3-0; zijn schot werd ternauwernood door keeper Durak tot corner verwerkt. De door SC Barbaros in de rust ingebrachte Douglas Teixeira moest de organisatie in de verdediging weer gaan leiden. De voormalig speler van FC Twente was veelvuldig voor het doel van Tim Hoogenkamp te vinden als er een corner genomen moest worden. Daar liet hij zien een goede timing te hebben want de eerste drie corners was hij te sterk voor de verdedigers van SV Nieuwleusen. Zijn kopballen leverden echter geen doelpunten op. Verdedigend was hij niet de snelste meer, maar door zijn inzicht wist hij vaak de aanvallen van Nieuwleusen te neutraliseren. Vink was hem twee maal te slim af en zorgde voor de derde en vierde treffer. In de 65e minuut werd hij door Reinier Meijerink, die deze middag zeer sterk acteerde op het middenveld in stelling gebracht om de 3-0 binnen te schieten. Enkele minuten later wist Romin Ahmadi, Hoogenkamp te verschalken en bracht de stand op 3-1. De gasten uit Hengelo probeerden met man en macht om nog de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan een paar afstandsschoten kwamen ze niet. Vink zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de 4-1 op aangeven van Tieme Brinksma. Een extra vermelding waardig was het prima optreden van scheidsrechter Max van der Lei. Bijna onzichtbaar leidde hij de wedstrijd in goede banen. Zaterdag speelt Nieuwleusen tegen Gramsbergen, dat ongeslagen aan de leiding gaat in de derde periode.

Foto: spelmoment uit de wedstrijd SV Nieuwleusen tegen Barbaros

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.