Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de wedstrijd s.v. Nieuwleusen thuis tegen Vroomshoopse Boys

Goede resultaten van Dalfser clubs

De reguliere voetbalcompetitie is ten einde maar voor vier Dalfser clubs is er nog een leuk toetje. Zowel ASC’62, Nieuwleusen, Hoonhorst en USV pakten een periode titel en er volgt dus nog een spannend slot voor deze clubs voor eventuele promotie. Lemelerveld handhaafde zich keurig in de middenmoot van de zondag derde klasse. Alleen s.v. Dalfsen heeft het niet kunnen redden in de eerste klasse. Met name de combinatie zaterdag/zondag clubs was te zwaar voor s.v. Dalfsen. De club won maar één wedstrijd, speelde driemaal gelijk en verloor twintig wedstrijden. Met name tegen de zaterdag verenigingen werden grote nederlagen geleden. Zij degraderen naar de tweede klasse.  

 SV Dalfsen neemt afscheid van trouwe krachten

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede met 0-8 heeft de selectie van SV Dalfsen zaterdagavond afscheid genomen van een aantal ervaren krachten. Onder anderen de broertjes Luc (30) en Daan van der Vegt (28) zwaaien af, ze speelden ruim tien jaar samen in het eerste elftal.

Luc debuteerde in het seizoen 2011/2012 in Dalfsen 1, dat toen nog middenmoter was in de vijfde klasse. Een jaar later volgde promotie uit die competitie. Het was het begin van een gouden periode voor SV Dalfsen. Op 8 september 2013 maakte ook Daan zijn entree in het vlaggenschip. Hij mocht op 17-jarige leeftijd in de basis beginnen op bezoek bij IJsselstreek (2-3 winst). Samen veroverden Luc en Daan de kampioenschappen in de vierde klasse (2017), derde klasse (2018) en tweede klasse (2019). Vervolgens wisten ze zich met de ploeg nog vier seizoenen op rij te handhaven in de eerste klasse. In totaal speelde Luc dertien seizoenen in het eerste elftal, waarin hij kwam tot 215 officiële wedstrijden en 37 doelpunten. Daan was elf jaar onderdeel van de selectie en maakte 60 treffers in 235 duels (competitie, beker en nacompetitie). Naast Luc en Daan neemt de eerste selectie ook afscheid van Yoren Dam (20). Deze technisch vaardige middenvelder sloot in de zomer van 2021 aan bij SV Dalfsen. Als gevolg van een zware blessure kwam Yoren in drie seizoenen niet verder dan 34 officiële wedstrijden (3 doelpunten). Inmiddels is hij weer helemaal fit en gaat hij het volgend seizoen proberen bij HHC Hardenberg O21. Ook in de staf een aantal stoppers. Hoofdtrainer Marcel Smid gaat SV Dalfsen na twee seizoenen verlaten, hij gaat aan de slag bij VKW in Westerbork. Ook verzorger Peter Dam, leider Ard Busscher en assistent-trainer Henk Harmens nemen afscheid van Dalfsen 1.

 S.V. Nieuwleusen eindigt op de tweede plaats

Nieuwleusen speelde thuis tegen Vroomshoopse Boys en verloor met 0-1. Om nog kans te maken op de titel moesten de mannen uit Vroomshoop verslagen worden en moest naaste concurrent ATC ’65 verliezen bij Gramsbergen. Het had een mooi scenario kunnen zijn voor een groot feest. Helaas waren de mannen van Jeroen Elzinga deze middag niet in staat om Vroomshoopse Boys te verslaan,

Nieuwleusen kwam de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in de gewenste flow waar het dit seizoen lange tijd in verkeerde. “Het lukte allemaal niet meer”. De reguliere competitie eindigde voor S.V. Nieuwleusen als de nachtkaars die langzaam uitging. Zelfs met een noodgreep om Reinier Meijerink, die dit seizoen bepalend was vanaf het middenveld, in de punt van de aanval naast Randy Vink te zetten en Stijn Hoekstra vanaf het middenveld te laten spelen, bleek geen gelukkige keuze. De mannen uit Vroomshoop kwamen in het slot van de eerste helft op een voorsprong. Uit een corner was het Siem Pierik die éénvoudig wist binnen te tikken, na een wat ongelukkig moment van Tim Hoogenkamp. Tot dat moment waren de Boys uit Vroomshoop nog geen enkele keer opgedoken voor het doel van Tim. De gasten beperkten zich tot verdedigen en deden dat ook met verve. S.V. Nieuwleusen probeerde wel steeds de aanval te zoeken, maar strandde steeds bij het centrale duo van Vroomshoopse Boys, welke in de lucht de baas waren. Vink en Meijerink, beide in de punt van de aanval werden veelal met hoge ballen gezocht. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. De mannen uit Vroomshoop hadden een heel andere tegenstander verwacht deze middag en speelden de wedstrijd vrij eenvoudig uit. Ook waren de kansen voor Vroomshoopse Boys en niet voor de gastheren. Zo waren Scholten, Derks en Runhart dichtbij een tweede doelpunt, maar strandden op keeper Hoogenkamp of de bal verdween over in plaats van in het doel. Het geloof in een goed resultaat zakte steeds verder weg bij de Nieuwleusenaren en het was dan ook geen straf dat scheidsrechter Braaksma aan alles een einde maakte deze middag. Een fantastisch seizoen met veel spannende wedstrijden en goed voetbal had misschien een beter en mooier slot verdiend. Gelukkig is er nog een mogelijkheid om de stap naar de eerste klasse te maken. Op zaterdag 1 juni start de nacompetitie. Hierin is  Nieuwleusen de eerste ronde vrij, zodat het over twee weken in actie moet komen.

Lemelerveld speelt zich veilig in de zondag derde klasse A Oost

Lemelerveld sluit de competitie wel af met een nederlaag maar blijft op een zevende plek weg van de nacompetitie. Elf maal was er winst, drie maal werd gelijk gespeeld en er werden 12 wedstrijden verloren. Het slot akkoord tegen DSVD werd met 0-5 verloren. Er kon Lemelerveld feitelijk weinig meer gebeuren. Het staat vijf punten los van de gevaren zone. Tegen DSVD had Lemelerveld niet veel in te brengen. Man van de wedstrijd was Wout Arkink, hij scoorde viermaal. De eerste goal viel na een half uur spelen. Het was de eerste van Arkink. Het score bord gaf bij rust 0-3 aan. Ook na de hervatting was de tegenstander de bovenliggende partij. De eindstand werd een kwartier voor tijd door wederom bepaald door Arkink op 0-5.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.