Voetbal regio Dalfsen

0278286_voetbal_-_5.jpg

ASC’62 pakt toetje

ASC’62 speelde thuis tegen Vitesse en won met 2-1. Vitesse was een van de concurrenten die aasden op de felbegeerde periode titel. ASC’62 deed hierbij goede zaken. ASC’62 had een bliksem start. In de vierde minuut schoot Erik Bos de bal loeihard tegen de touwen. Keeper Thomas keizer was kansloos. Het spel golfde in het eerste gedeelte op en neer met af en toe gevaarlijke situaties voor de goal van Thom Scherpenkate. Maar met goede reddingen werd de voorsprong over de streep getrokken tot de rust. Ook na de hervatting een gelijk opgaande strijd. Na tien minuten scoorde Niloy Haroen de 2-0 uit een goed opgezette aanval. Twee minuten erna legde scheidsrechter Broer uit Steenwijk tot veler verbazing de bal op de stip bij ASC’62. In een onschuldig duel zag hij een overtreding. Sander van Dijk scoorde beheerst (2-1). Trainer Herman Oosterhaar bracht vervolgens vers bloed en zette drie wissels in. Tien minuten voor tijd had Pim van Gelder een prima mogelijkheid maar hij schoot ver over. De laatste minuten was het billen knijpen voor de thuisploeg want Vitesse ging voor de laatste kans voor een beter resultaat. ASC’62 trok de overwinning beheerst over de streep. Eindstand 2-1. En nu is het wachten op het toetje voor de Dalfsenaren.

SV Dalfsen kon zaterdagavond niet voor een verrassing zorgen 

Het doelpunt van SV Dalfsen in de 52e minuut kwam op naam van Joren Rietman. Ondanks de sterke tegenstand dit seizoen was het voor de aanvoerder toch alweer zijn tiende officiële treffer. De goal tegen Achilles’12 was de gelijkmaker, nadat Jeroen Visscher de Hengeloërs voor rust op voorsprong had gezet. Toch stapte SV Dalfsen wederom puntloos de bus in. Dankzij treffers van Kian Wind (’53) en  Jikke Damink (’69) stond er na afloop 3-1 op het scorebord. Met dezelfde cijfers won Achilles’12 eerder dit seizoen ook al op Sportpark Gerner.

Einde avontuur

Op zaterdag 25 mei sluit Dalfsen het avontuur in de 1e klasse af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede (18.00 uur). We hebben het met eigen jongens vijf seizoenen volgehouden op dit niveau en dat is langer dan menigeen had verwacht na de promotie vanuit de 2e klasse in 2019.

In de zomer van 2023 nam een aantal ervaren krachten afscheid van de selectie. Ze zwaaiden af na jarenlang trouwe dienst of maakten een zeer gegunde overstap naar clubs in de 3e of 4e divisie. In combinatie met de zeer sterke competitie-indeling van dit seizoen – met veel zaterdagploegen en teams uit district Oost – bleek dat te machtig.

S.V. Nieuwleusen wint van PH Almelo

Nieuwleusen speelde uit tegen het reeds gedegradeerde PH Almelo en eon met 0-2. . S.V. Nieuwleusen trok aan het langste eind en ging na een 0-2. S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd, Tieme Brinksma zette al in de 2e minuut de 0-1 op het scorebord. De in groten getale meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten en dachten aan een monster uitslag. Deze kwamen bedrogen uit. Veel slordigheden in het spel van  Nieuwleusen resulteerde in de betere kansen voor PH Almelo, maar Tim Hoogenkamp wilde van geen wijken weten en bracht een aantal keren knap redding. In de eerste helft kreeg S.V. Nieuwleusen nog enkele mogelijkheden, maar veel verder een vlammend schot van Randy Vink op het aluminium kwam het niet.Na het ondermaatse spel in de eerste helft had trainer Jeroen Elzinga blijkbaar een aardige speech gehouden in de rust, want na de hervatting was er een heel ander spelbeeld. Nieuwleusen schroefde het tempo op en creëerde kans op kans en met de hulp van verdediger Van Reeuwijk wist Nieuwleusen nog de tweede goal van de middag te maken. In de 55e minuut werkte verdediger de bal in eigen doel nadat Vink de bal voor de goal had bracht (0-2). Toch stond het vizier deze middag niet heel scherp ingesteld. Vele mogelijkheden werden om zeep gehouden en het bleef bij 0-2. Zaterdag speelt de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Vroomshoopse Boys. De wedstrijd op het Klaverblad in Nieuwleusen begint om 14.30 uur. Nieuwleusen heeft bij winst nog kans op het kampioenschap. SV Gramsbergen moet dan thuis winnen van ATC’65.

 Nacompetitie USV na winst op IJhorst

Het kon bijna niet meer misgaan. Toch nam USV het zekere voor het onzekere en deed wat het moest doen. Door de 2-0 winst op IJhorst werd de 3e periode volledig op eigen kracht binnengehaald. USV verdiende zo een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse.

Ook IJhorst meldt zich na de nederlaag op sportpark Hulsterlanden voor de nacompetitie. Een moetje.  De buurtgenoot gaat spelen voor lijfsbehoud in de 4e klasse. Deze meest recente editie van de ‘bijna derby’ tussen USV en IJhorst zal bij de talrijk aanwezige toeschouwers niet lang onderwerp van gesprek blijven. Daarvoor gebeurde er veel te weinig. USV was eigenlijk voortdurend de bovenliggende partij, maar zoals altijd blijft IJhorst dankzij een grote dosis inzet een hardnekkige tegenstander. Leon Kooiker, Thijmen Stegeman en Stan Scholten waren dicht bij de openingstreffer. De betrouwbare IJhorst-doelman Timo Weemink hield het vooralsnog droog. Toch ging USV met een voorsprong de rust in. In de 41e minuut werd een voorzet van Thijmen Stegeman met veel gevoel en accuratesse door Niek Hamers over Weemink gekopt (1-0). Na rust hetzelfde spelbeeld. De eerste kansen waren weer voor USV. Met nog een kwartiertje op de klok meldde IJhorst zich wat vaker voorin. Dat leek wat laat. Want alleen met een zege kon IJhorst het ongewenste toetje om degradatie nog voorkomen. USV-keeper Thijs van Vliet voorkwam met een knappe reflex de gelijkmaker. Daarna sudderde de wedstrijd naar het einde en gaf USV-coach Mathijs van Faassen al zijn wissels speeltijd. Waaronder Milan Haddocks, die met zijn snelheid voor nog wat opwinding zorgde. Met zijn eerste assist bereikte hij Max Schaeffer. Die gaf zijn inzet net te weinig vaart mee. In de 82e minuut was het wel raak toen hij Leon Kooiker een kant-en-klare schietkans bezorgde (2-0). Komende zondag komt USV niet in actie. De nacompetitie start een week later op 2 juni. De bevestiging moet nog volgen, maar USV speelt hoe dan ook een uitwedstrijd. Zoals het nu lijkt gaat de reis dan naar het Friese Oosterlittens. Een ‘herkanser’ uit de 3e klasse. Winnen betekent door naar de halve finale. Verliezen betekent uitgeschakeld en op vakantie. Volg de laatste info over de nacompetitie op unionsv.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.