Vilsteren blijft tegen Vaassen steken in de paalstand

Vilsteren – Op tweede pinksterdag ontving Vilsteren hekkensluiter Vaassen. Een uitgelezen kans om eindelijk wees es het genoegen van een voetbalvictorie te beleven. Het heeft veel te lang geduurd. De laatste zege dateert van 3 maart jl., toen het bezoekende Wesepe op een 2-0 nederlaag werd getrakteerd. Feit blijft dat het biertje na afloop lekkerder smaakt na een overwinning, dan na een uitglijer. Vaassen won deze jaargang nog maar een keer en het was niet de bedoeling dat de tweede driepunter gestalte kreeg op de Molenesch.

Runherd koos voor de volgende elf: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Jelle Niens, Koen Kortstee, Sven Koggel, Lars Kampman, Chiel Kamphuis (75. Jari Vlierman), Pim Kamphuis (55. Jeffrey Feijen), Diede Veltmaat (62. Chiel Mars) en Job de Groot (46. Wouter Mars).

De supporters van geelzwart moesten genoegen nemen met een remise. De thuisclub moest na de thee in de achtervolging, nadat Leon Dekic in het eerste bedrijf de bezoekers op voorsprong had geschoten. Aanvoerder Dekic is de angel van Vaassen. Voor de thee baarde hij drie keer opzien. De eerste keer moest doelman Veltmaat al zijn talenten aanspreken om de 0-1 te voorkomen, de tweede keer ging de Derbystar net naast, maar ook in deze editie van Vilsteren-Vaassen was drie keer scheepsrecht. Nou ja, half uurtje gespeeld, genoeg reparatie tijd. De schade leek al voor de thee geëgaliseerd te worden, maar tot twee keer toe werd voorbereidend werk van Pim Kamphuis niet op waarde geschat door eerst Diede Veltmaat en vervolgens Koen Kortstee.

Na de thee zorgde de van een blessure herstelde invaller Wouter Mars voor een adrenalinestoot. Richting kantine en eigen supporters werd het gaspedaal ingetrapt richting vijandelijk doel. Na een uurtje viel de gelijkmaker nadat Chiel Kamphuis een corner met een sierlijke boog in de kruising krulde. Vilsteren rook bloed. Mars werd keer op keer op avontuur gestuurd, maar na weken van absentie miste hij net dat laatste stukje precisie in zijn vaste patroon ‘achterlijntje halen en voorgooien’. Achterin hield Vilsteren de boel dicht en Dekic had ‘de knollen op’. “Goede voetballer, maar hij traint niet genoeg”, verzuchtte een meegereisde supporter. “En de rest ook niet. In de tweede helft zakken we vaak door de hoeven.” Dat onheil bleef de gasten bespaard. De paalstand bleef na negentig minuten en een beetje staan op het denkbeeldige scorebord.

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 23-64, Hoonhorst 23-52, TKA 23-51, Raalte 23-43 (54-24), Davo 23-43 (58-38), Zwolle 23-34 (50-44), Emst 23-34 (45-53), Go-Ahead 24-34, Vilsteren 23-18, Batavia ’90 23-17 (39-63), Wesepe 23-17 (36-61), Wissel 23-12 en Vaassen 23-5. TKA 3 pt in mindering en Batavia ’90 4 pt in mindering.

Vilsteren sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen kampioen Terwolde. Het beginsignaal op de Molenesch is gepland om 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.