Sportsenior Roel Gaasbeek gaat geld inzamelen voor onderzoek naar kanker

0278887_Roel_Gaasbeek_-_3.jpg

OMMEN – Roel Gaasbeek is in Ommen vooral bekend van sportschool Sportrijk. De tachtig lentes tellende sportieveling maakte onlangs het ergste mee wat een mens kan overkomen en verloor zijn zoon, die aan de vooravond stond van zijn vijftigste verjaardag.

Martijn Gaasbeek was net als zijn vader een sportfanaat. Een sigaret was niet aan hem besteed, ook naar drank taalde hij niet en hij propte niet alles maar zo in zijn mond, maar at bewust en gezond. Maar niemand is onschendbaar. Ook Martijn niet. De uitbater van Sportrijk, het fitnessbedrijf dat hij overnam van z’n vader, moest een ongelijke strijd aangaan met een agressieve hersentumor. “Je hebt er alles voor over dat hij er bovenop komt, maar je staat machteloos”, vertelt Roel. De een keert in zichzelf, de ander wordt apathisch, Roel werd strijdbaar. Hoewel logischerwijs overmand door verdriet, recht hij de rug en wil zich inzetten voor onderzoek naar kanker en hersentumoren in het bijzonder. “Ik krijg Martijn er niet mee terug, maar misschien kan ik wel wat betekenen voor anderen”, is zijn boodschap, die recht door het hart snijdt.

Actief blijven

Roel Gaasbeek mag dan wel tachtig streepjes achter zijn naam hebben, maar voor hem geen rollator, maar een rekstok. Geen steunkousen, maar gymschoenen. “Ik wil bewegen, want rust roest. Spieren worden slapper als je ouder wordt, daar moet je mee aan de slag. Sport en beweeg, is mijn boodschap. Het houdt je fit. Zeker als je ouder wordt is dit zo belangrijk.” Roel bleef sporten, zelfs nadat Martijn de ongelijke strijd definitief verloor. “Je zoon verliezen als ouder is een ongelooflijk hard gelag. De volgorde van heengaan is niet oké. Door zijn ziekte kwam ik er achter dat eigenlijk weinig bekend is over kanker, tumoren en hoe deze te genezen. Ik wil graag een steentje bijdragen zodat er meer gedaan kan worden aan onderzoek. Geld genereren via sponsoring. Mijn idee is de Murph Challenge aangaan. Niet een keer, maar honderd keer gedurende een jaar.”

Murph Challenge

Even uitleggen: de Murph Challenge ontleent zijn naam aan Navy Seal Michael P. Murphy, die in 2005 om het leven kwam tijdens een missie in Afghanistan. De sportieve uitdaging bestaat uit een combinatie van rennen, pull-ups, push-ups en squats, uitgevoerd met een 10 kilogram gewichtsvest. “Ik wil het gewoon afwerken. Om geld op te halen voor onderzoek, maar ook voor Martijn en mezelf. Ik wil het serieus aanpakken, dus er moet ook controle op zijn. Honderd keer opdrukken is honderd keer opdrukken, er wordt niet gesmokkeld. Ik wil elke sessie als bewijs een handtekening op papier hebben, dat ik het inderdaad gedaan en volbracht heb.”

Start en support

Zondag gaat de eerste sessie van start, rond half 10 in de ochtend vanaf Sportrijk aan de Brink 35 te Ommen. Naar verwachting sluiten een kleine vijftig personen in de leeftijd van 4 tot en met 80 sluiten aan. Belangstellenden om Roel te steunen en Martijn te eren zijn van harte welkom. De startdatum 26 mei is niet zomaar geprikt. Op deze dag had Martijn zijn 49e verjaardag moeten vieren. Exact een jaar later, op 26 mei 2025 is de bedoeling dat Roel honderd trainingen achter de rug heeft. “Twee, drie dagen rust en dan de volgende sessie is de bedoeling”, verduidelijkt Roel. “Alles met de bedoeling om onderzoek naar kanker en tumoren geldelijk te steunen. De sponsoractie loopt prima.” Wie wil bijdragen check

www.sportrijk.nl

 

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

Roel Gaasbeek staat voor een enorme uitdaging. Binnen een jaar honderd keer de Murph Challenge volbrengen en daarmee geld inzamelen voor
onderzoek naar kanker en tumoren.

Meer foto's

Roel Gaasbeek staat voor een enorme uitdaging. Binnen een jaar honderd keer de Murph Challenge volbrengen en daarmee geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en tumoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.