Sportkampioenen in gemeente Dalfsen op nieuwe manier gehuldigd

DALFSEN – De gemeente Dalfsen past de werkwijze rondom het huldigen van sportkampioenen met ingang van dit seizoen (2023/2024) aan. Doel van de aanpassing is om de huldigingen dichter na het moment van de sportprestatie te doen (in plaats van eens per jaar tijdens een nieuwjaarsreceptie) en onderscheid te maken tussen jeugd en senioren.

Voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland (begin 2020) werden sportkampioenen, ongeacht wanneer het resultaat behaald was in het jaar, gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dalfsen in het nieuwe jaar. In 2023 is de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dalfsen komen te vervallen en daarmee de huldiging van de sportkampioenen ook. Wethouder Jan Uitslag: “We vinden het belangrijk om aandacht te schenken aan sportieve prestaties en kampioenschappen te vieren. Met de nieuwe werkwijze geven we daar op eigentijdse en praktische wijze vorm en inhoud aan, passend bij de gemeente Dalfsen.”
Een sportprestatie wordt gehuldigd met een sportpenning namens het college van B&W van de gemeente Dalfsen. Sporters/sportteams (senioren) worden vanaf nu op een afgesproken moment, kort op het behalen van het resultaat, bezocht door de (sport)wethouder en/of burgemeester die de sportpenning uitdeelt en hen toespreekt.
Bij de jeugd worden niet alleen de eerste teams gefeliciteerd, maar ook andere teams en individuele sporters die kampioen zijn geworden en voldoen aan de gestelde voorwaarden. Dat zal twee keer per jaar gebeuren met een grote advertentie met foto’s.
Alle teams en sporters die kampioen zijn geworden en die dit willen, komen daarvoor in aanmerking. Tot slot wil de gemeente, net als bij de sport, ook kinderen en jongeren met bijzondere prestaties en kampioenschappen op het gebied van cultuur feliciteren.

Voor de huldigingen rondom het einde van seizoen 2023-2024 kunnen sportverenigingen, teams en individuen zich opgeven via dalfsen.nl/sporthuldigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.