Sportclub Lemele verspeelt ‘pole position’ tegen HTC

0278275_voetbal_-_9.jpg

LEMELE – Half mei, in de voetballerij de weken van de waarheid. Het slot van de competitie kondigt zich aan. Sportclub Lemele kreeg HTC op bezoek. Op papier op een goed moment. De bezoekers uit Zwolle hebben de titeldroom in duizend schilfers uiteen zien spatten en mogen via de barrage (nacompetitie) proberen een startbewijs voor de vierde klasse te bemachtigen. In de twee potjes die nog te gaan zijn, luidt het parool ‘geen schade oplopen en in het ritme blijven’, dat is wat anders dan ‘strijd leveren voor de hoofdprijs’. Dat credo is aan thuisclub Lemele, dat moet blijven winnen. ‘Lastige horzel’ Sportlust Vroomshoop is al wekenlang aan het wachten op een misstap van de equipe van Geert Tichelaar. Op de Pelikaan in Zwolle kwamen Lemele en HTC er in een kil, koud, nat, duister en welhaast sinister decor er niet uit en eindigde de wedstrijd zoals-ie begon, in 0-0. Daar kan de kampioenskandidaat op het vertrouwde Zandeinde op voorhand geen genoegen mee nemen. Trouwens, zo popt een ondeugende gedachte plots op, bij winst, en Sportlust komt niet verder dan een onbeslist, kan de vlag op Zandeinde al in top. Maar bij verlies, oei, niet aan denken.

Geen feest en geen bloemen zaterdag op Zandeinde. De wedstrijd eindigde in 2-2 en in mineur, want Sportlust maakte geen fout en won met 2-0 van VSW. Tja…, en nu? “We hebben het niet meer in eigen hand”, stelde Tichelaar enigszins sip vast. “Voor rust toonden we te weinig beleving. Wat dat is? Ja, zeg het maar. Na de thee komen we via Bram Kok op voorsprong, maar dan wordt het 1-1 en zelfs 1-2 en dan moet je wel. Gelukkig kwamen we pal voor tijd op gelijke hoogte door een vrije trap van Remon Kleinlugtenbeld. Maar die 10-0 winst van Sportlust op HTC is niet alleen onbegrijpelijk, maar kan ons nog wel es de titel kosten. Nou ja, vandaag was de uitslag wel terecht. Nog een duel te gaan. Winnen bij Wijthmen en dan kijken wat Sportlust doet in Kampen. Wie weet. De druk ligt nu bij hen. En anders rest de nacompetitie. Het is niet anders.”

Stand 5C Oost: Sportlust 21-52 (73-20), Lemele 21-52 (64-21), HTC 21-42, Wijthmen 21-35, Mariënheem 21-33, Noord Veluwe Boys 21-28, UD 21-27, MVV ’69 21-26, VSW 21-22, Kampen 21-20, Zalk 21-16 en SVV ’56 21-8.

Sportclub Lemele sluit zaterdag de reguliere competitie af in en tegen Wijthmen. Op sportcomplex de Elshof staat de aftrap gepland om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.