Southern musical op Juke Joint Stage Ribs & Blues

0278166_Cast_deel_1_rock_musical.jpeg

RAALTE – Ribs & Blues presenteert op zaterdag 18 mei ook weer een programma in de Juke Joint Area. Naast livemuziek van de band The Newks (southern rock, country en blues) wordt op verzoek opnieuw twee maal de musical ‘Old man on the front porch’ uitgevoerd.

Het gaat om een productie van Cigarbox Henri en Maaike Kappert. Centraal staat het ontstaan van de cigar box gitaar en de blues. Speciaal voor de gelegenheid is de musical ingekort tot veertig minuten. De eerste voorstelling begint om 19.00 uur; de tweede om 21.15 uur. Het publiek volgt de eenvoudige katoen ‘sharecropper’ Josh, die werkt op een plantage in de Mississippi Delta. Josh maakt van een lege sigarendoos en een bezemsteel een cigar box gitaar en speelt zijn eerste bluesnoten waarna een ‘rollercoaster’ volgt. Als Josh op zijn 75ste uiteindelijk met pensioen gaat, is hij een old man die op zijn frontporch, geniet van zijn oude dag. Een tijdreis langs de geschiedenis van de cigar box gitaar en de blues! Met muziek, dans en de ‘geur’ van vers gestookte ‘moonshine’.
Op de beide Pinksterdagen kan het publiek ook zelf eens in de Juke Joint een gitaar of ander instrument pakken om naar hartenlust mee te jammen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.