Snelfietsroute door Dalfsen en de route via de Parallelstraat in Oudleusen klaar voor gebruik

0278614_Kay_fietst_de_vernieuwde_fietsroute_en_bekijkt_de_verbeteringen_samen_met_de_gemeente.jpeg

DALFSEN – Na een paar maanden hard werken aan de weg en wat geduld van iedereen, kunnen fietsers weer zoevend over het wegdek. Fietser Kay (14) vindt het resultaat van de vernieuwde snelfietsroute dikke prima. Hij dacht als dagelijkse weggebruiker mee aan de verbetering van de route.

Toen gemeente Dalfsen in 2022 de plannen bedacht, vroeg zij inwoners mee te denken. Zo kwamen ze in contact met Kay van toen nog 12 jaar. Hij liet zijn dagelijkse fietsroute zien en gaf aandachtspunten en tips mee, zoals de zichtbaarheid van de zijpaden en het verplaatsen van de hekjes.

Tevreden

Nu twee jaar later: Kay is tevreden hoe de fietsroute uiteindelijk is geworden. “Deze route fietst nu heel fijn. En door het verplaatsen van de zijpaden, is de zichtbaarheid een stuk beter geworden. De hekjes zijn niet verplaatst. Dat bleek achteraf meer na- dan voordelen te hebben. Ik vind het mooi te zien dat de automobilisten de fietsers voorrang geven, dat werkt nu echt goed. Het duurde misschien even, maar het resultaat is dikke prima.”

www.dalfsen.nl/fietsroutes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.