Rouveen trompettert FC Ommen het niemandsland in

0278276_Fc_Ommen_-_Rouveen_-_3.jpg
FC Ommen valt aan maar de defensie van Rouveen houdt stand.

OMMEN – In mei leggen alle vogels een ei en in het voetbal valt het verdict over leven of dood. Op het ene veld vallen vreugdetranen, op een ander tranen van verdriet. Winnaars hebben een kroniek, verliezers een excuus. Door de invoering van de periodes, en de versterkte degradatie, staat er in bijna elk duel wat op het spel. Het mooist is als er wat te winnen valt. En die hoop, hoe wankel en broos als kroepoek ook, is zowel bij FC Ommen alsmede bij Rouveen nog intact. Beide ploegen zijn nog in de race voor plaats vier op de eindafrekening, welke recht geeft op een startbewijs voor de nacompetitie. Maar goed, je kunt er een regiment rekenmeesters op loslaten, en schuiven op het telraam wat je wil, om de hoop levend te houden is winst op Westbroek een absolute voorwaarde voor thuisclub Ommen. Wie weet? De temperaturen stijgen. De equipe van Mike Kelly krijgt weer glans. Hoop sterft als laatste. Bij alles minder dan winst rest in de laatste twee potjes strijden voor niets meer en niets minder dan de sportieve eer en de waardigheid van het clubshirt. In het tegen Staphorst aanleunende lintdorp Rouveen ging de formatie van trainer Mike Kelly met 4-1 onderuit tegen ‘de groene mamba’s van Willem-Jan Talsma. Er staat dus een rekening open. Kon deze worden geëgaliseerd?

Helaas. Geen ‘black magic’ op Westbroek. In de resterende twee duels wacht FC Ommen hooguit de rol van spelbreker. Maar goed, een oud-Surinaams spreekwoord dicteert niet voor niets ‘geen groter vermaak dan leedvermaak’. In de afsluitende twee potjes van de jaargang 2023-2024 mogen Kelly en zijn gevolg trachten voldoening te halen om de kampioenskandidaten FC Meppel en Be Quick ’28 een rotstreek te leveren. Meer zit er niet in. Het toch al zo broze kansje op nacompetitievoetbal brak tegen ‘de groenen’ uit het lintdorp als een dor twijgje. Het had anders kunnen lopen, als de paal niet in de weg had gezeten of als er beter met de kansen was omgegaan, maar ja, als een verhaal begint met ‘als’ dan weet jet het wel: het loopt niet goed af. De uitbundig bloeiende madeliefjes op het hoofdveld bleken helaas geen klavertjes vier.
FC Ommen begon voortvarend. Binnen de eerste vijf minuten heeft doelman Kattenberg een engeltje op de schouder als een vrije trap van Robbert-Jan Hamberg via het aluminium het speelveld in stuitert in plaats van tegen het nylon. De 1-0 blijft uit en even later flitst het elektronische scorebord op naar 0-1 als Milan Smit attenter is dan de afweer van de FC en raak knikt. Maarten Bel doet de veldverhouding na een half uurtje ballen recht en bekroond voorbereidend werk van Rens van de Wolfshaar met een treffer. De rust is al in aantocht als Stefan Kortman zich verkijkt op een stuiterbal. De doelman kachelt vies onder de Derbystar door en dan is het voor Rowan Trompetter appeltje/eitje om een kerfje bij te zetten op de scorelat.
In het tweede bedrijf is de thuisclub niet minder, maar de slordige afwerking moet Mike Kelly als oud-schutter pijn aan de ogen doen. Als Milan Smit natrapt moet Rouveen verder met tien man. Nu dan? Mannetje meer. Niks. De tien houden manmoedig stand. Sterker nog het is Milan Trompetter die in de slotfase de zege extra glans geeft in het voordeel van de bezoekers, 1-3. Over en uit. Klaar. Voor FC Ommen helaas geen klaroengeschal, maar The Last Post.  

De volgende elf moesten het gaan doen voor FC Ommen: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten (80. Robin Meijerink), Nick Runhart, Jorn Hekman, Milan Pierik, Cas van Marum (65. Levi Mugabe), Maarten Bel (65. Jesse de Lange), Sydney Flim (65. Wesley Mulder) en Robbert-Jan Hamberg.

Stand 3D Noord: Be Quick ’28 23-50, FC Meppel 22-48, Vitesse ’63 22-46, ASC ’62 23-45, Rouveen 22-42, FC Ommen 22-36, DESZ 22-29, SVM Marknesse 22-26 (28-31), De Weide 22-26 (33-42), Elim 22-21, Dedemsvaart 22-18, Klazienaveen 22-17 en DKB 22-4.
FC Ommen speelt zaterdag uit tegen FC Meppel. De wedstrijd op sportpark Ezinge begint om 15.00 uur.
 
 

Verslag: Willem Lampe

 

Meer foto's

De Derbystar is in aantocht maar aanvaller Sydney Flim stuit op een 'groene muur' aan Rouveen-verdedigers.
Doelman Kattenberg is verslagen maar de vrije trap van Robbert-Jan Hamberg stuitert via het aluminium het speelveld weer in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.