Politiek Verwoord: VVD

0278922_vvd_ommen_logo.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Richard Smits van de VVD aan het woord.

Afgelopen donderdag stond het voorstel op de agenda voor nieuwbouw op het voormalige terrein van fietsenmaker Lub. De huidige situatie is voor de meesten van ons een doorn in het oog. Als raadslid ben je dan blij als een initiatiefnemer met plannen komt voor het realiseren van nieuwbouw op deze plek. Na het lezen van het voorstel en het bekijken van de plannen, ontstonden er toch de nodige vragen over de invulling.

Commissie

Tijdens de commissie bleek dat er de nodige inwoners kritisch waren op het voorstel met diverse argumenten. Door in te spreken tijdens de vergadering hebben zij deze geventileerd. Zaken die benoemd zijn: hoogte van gebouw, geluidshinder van naastgelegen horecagelegenheid, beperkte winkelbestemming, gevelinvulling, uitstraling en parkeergelegenheid. Als fractie hebben we met diverse bezorgde inwoners gesproken en deze gedeeld tijdens de commissievergadering. Wij waren niet de enige partij die kritisch was, merendeel van de Raad was sceptisch.

Voorbereiding

In de vooravond van de raadsvergadering ontvingen we diverse moties en amendementen. VOV en LPO met een amendement over hoogte van het gebouw, CDA met een amendement over oppervlakte van Centrumfunctie en invulling deel gevel. Daarnaast gaf CU aan om twee moties in te dienen met betrekking tot addendum centrumplan en om bij elk voorstel een beeldkwaliteitsplan toe te voegen. D’66 gaf aan het stuk eigenlijk nog niet rijp te vinden voor bespreking, omdat er nog de nodige zaken op planologisch niveau niet zijn afgerond.

Raadsvergadering

Direct bij het vaststellen van de agenda, geeft D’66 aan dat zij de raad voorstelt om het stuk terug te geven aan het college. Dit wordt met meerderheid bekrachtigd door de raad. Als VVD hebben wij voor gestemd, hopelijk neemt het college de kritische punten en mogelijke amendementen en moties mee in hun gesprekken met initiatiefnemer. Wij hadden enkele vragen voor het college voorbereid en willen deze nog graag delen: plaats de Centrumfunctie direct aan de rechterzijde van het pand. Hiermee beperk je de mogelijke overlast van de aanpalende horecagelegenheid. Verbreed de invulling gevel van Centrumfunctie tot de helft van het perceel, waardoor het straatbeeld meer wegheeft van winkelstraat (amendement CDA). Daarnaast zou het dakvlak schuiner ervoor kunnen zorgen dat er meer licht in de straat blijft vallen dan in het huidige voorstel.

Uitnodigende straat

Met de voorstelde aanpassingen van het plan kan deze locatie een prima invulling krijgen voor zowel initiatiefnemers als betrokkenen. Daarnaast kunnen we weer enkele woningen aan ons totaal toevoegen. Helaas is de verwachting dat deze appartementen niet betaalbaar zullen zijn voor starters, gezien de kosten van een dergelijk project.

We hopen snel op een passende invulling voor deze blinde vlek in Ommen.

Namens fractie VVD Ommen,
Richard Smits

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.