Politiek Verwoord: Nederland, een land van tegenstellingen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven in de rubriek Politiek Verwoord hun actuele standpunten weer. Deze week is Wim Pessink van Gemeentebelangen (Dalfsen) aan het woord.

“Overal in Nederland demonstreren mensen, de klimaatverandering houdt gemoederen bezig en de roep om verandering klinkt steeds luider. De zeespiegel stijgt, de winters worden zachter en de zomers heter. Toch lijken we soms verdeeld over de aanpak. Aan de ene kant hebben we de klimaatdrammers, die met luide stem pleiten voor drastische maatregelen en dat ook kracht bijzetten door wegen te blokkeren. Aan de andere kant zijn er sceptici die de ernst van het probleem niet onderkennen. Gelukkig is Dalfsen wat dat betreft nog steeds een gemeente van rust en harmonie.

Dalfsen

Terwijl sommigen in Nederland roepen om het aftreden van de koning, blijft Dalfsen onverstoorbaar. Hier heerst geen politieke onrust. Wij kunnen nog genieten van de eenvoudige dingen van het leven: wandelen langs de Vecht, fietsen door het groene landschap en genieten van een kopje koffie op een zonnig terras. De koning zou hier nog steeds incognito kunnen vertoeven, zonder dat iemand hem lastigvalt.

Puzzel

De formatie die maar niet afkomt. De Nederlandse politiek lijkt soms op een ingewikkelde puzzel. De stukjes passen niet altijd even goed. Coalitieonderhandelingen duren maanden. We wachten ongeduldig op een stabiele regering en zien we politici worstelen met hun idealen. Gelukkig kennen we in Dalfsen een gemeenteraad en college die pragmatisch en in goede onderlinge samenwerking de zaken behartigen.

Bewust

‘Woke’ is ook zo’n term die je steeds meer hoort. Binnen Gemeentebelangen vertalen we dat liever naar bewust. Bewust van onze omgeving, van elkaar en van de natuur. We koesteren onze lokale tradities en vieren het leven met mooie evenementen die iedere keer weer georganiseerd worden. Koningsdag is ook dit jaar in Dalfsen ook weer goed verlopen dankzij deze goed georganiseerde evenementen. Voor ieder wat wils. Terwijl de wereld soms lijkt te verdrinken in polarisatie en extremen, houden de inwoners van Dalfsen vast aan hun nuchtere kijk op het leven. Maar we vergeten nooit de balans te bewaren. Gezond boerenverstand en noaberschap voeren de boventoon bij ons.

Terwijl Nederland stormachtige tijden kent, blijft Dalfsen stevig staan. Wat zou het mooi zijn dat we dat konden kopiëren naar heel Nederland. Geniet van de rust, koester de kleine dingen en blijf bewust van de wereld om ons heen. In Dalfsen is het zo slecht nog niet.”

Wim Pessink
Gemeentebelangen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.