Politiek Verwoord: CDA

0278603_CDA_Dalfsen_logo.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Luc Diepman van het CDA aan het woord.

Nu ik dit schrijf is het 15 mei in de avond en het is een bijzondere dag. Via de media kwamen berichten naar buiten dat er een coalitieakkoord op handen zou zijn. Dat is goed, want ons land heeft een regering nodig om besluitvaardig te kunnen zijn. Van groot belang voor ons allemaal en onze toekomstige generaties.

Nieuw leven

Voor mij zelf was het vandaag wel een hele speciale dag omdat in de vroege ochtend ons eerste kleinkind geboren is. Ouders en (klein)zoon maken het gelukkig goed en het ‘opa zijn’ voelt nu al geweldig. Nieuw leven: hoe mooi kan het zijn een nieuwe generatie binnen de eigen familie. Tijdens mijn werk op mijn melkveebedrijf tussen de koeien was ik vandaag dan ook vaak in gedachten verzonken en besefte ik me maar al te goed dat we samen moeten werken aan een toekomst voor onze jonge generaties. Ik dacht daarbij terug aan een krantenartikel in de voormalige Zwolsche Courant uit het jaar 1999 waarin mijn al enige jaren geleden overleden vader als agrariër en voormalig CDA-raadslid in Dalfsen in een interview aandacht vroeg voor de problematiek op het platteland en het belang van een sterke agrarische sector. Het artikel met de titel ‘Waar blijft de ruimte voor de boer’ zou precies 25 jaar na dato zo weer gepubliceerd kunnen worden. Zo actueel zijn de zorgen die hij destijds benoemde. Hij uitte zijn zorgen niet in zijn belang, maar in het belang van zijn kinderen en kleinkinderen.

Agrarische sector

Ook nu zijn er zijn er problemen en zorgen, wereldwijd, landelijk maar ook in onze eigen gemeente. Over de huidige problematiek in de agrarische sector heb ik recentelijk namens onze CDA-fractie raadsvragen gesteld. Opdat er oplossingen komen in het belang van het behoud van een sector die van groot belang is voor voedselzekerheid en het behoud van ons waardevolle platteland voor toekomstige generaties. De generatie van mijn kinderen en die van mijn pas geboren kleinkind.

Betaalbaar wonen

Zaken die aandacht vragen zijn divers, ook buiten het agrarische sector. Jongeren in onze gemeente zijn vaak kansarm op de woningmarkt. Vanuit de kernen laten jongeren op dit moment hun stem horen en roepen om betaalbaarheid van woningen. Dat is belangrijk, want het bepaalt immers voor een groot deel hun toekomst en het is belangrijk voor het behoud van een vitale samenleving in de kernen. Als CDA-fractie hebben we al vaker aandacht gevraagd voor betaalbaar wonen in de gemeente waarbij rug-aan-rug woningen voor sommigen hierbij een betaalbare en kansrijke optie zijn. Dit hebben we CDA-fractie afgelopen maandag benoemd in de raadscommissie bij de bespreking van Koele II in Hoonhorst als woonvorm met flexibiliteit binnen het bestemmingsplan en naar behoefte toepasbaar in alle kernen. In het belang van de jonge generatie.

Of het nu de agrarische sector betreft of een betaalbare woning. Laten we samen blijven kijken in het belang van toekomstige generaties. Mijn vader zou wellicht gezegd hebben: “In het belang van de generatie van een pas geboren kleinzoon, de generatie van de toekomst.”

Luc Diepman,
raadslid namens CDA-fractie Dalfsen
l.diepman@raaddalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.