Politiek Verwoord: PvdA

0278601_PVDA_Ommen.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Hilbert Moerman van de PvdA aan het woord.

De afgelopen raadsvergadering zijn de onderwerpen, geldzorgen, armoede en schulden behandeld. Deze raad heeft de uitgangspunten voor het minimabeleid en schuldhulpverlening al eerder vastgesteld. Daarin ook vastgelegd wat wij willen bereiken met de ondersteuning aan inwoners met een laag inkomen en inwoners die te maken hebben met schulden. Mooi om te kunnen constateren dat een grote meerderheid van de raad voorstander is van een ruimhartig beleid ten aanzien van deze ondersteuning. Ommen is een mooie en ook sociale gemeente waar de inwoners nog omzien naar elkaar, participatie geen loos begrip is en solidariteit een werkwoord. Onze inwoners, van jong tot oud, moeten de mogelijkheid hebben en houden om mee te kunnen doen in onze Ommense samenleving, voor degenen die daarbij een steuntje in de rug nodig hebben zijn er dus mogelijkheden. En hierbij gaat het niet alleen om geld, geld is geen doel op zich maar een middel om te kunnen participeren, om mee te kunnen (blijven) doen, voor die inwoners die de extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Woningbouw

Een onderwerp dat veel inwoners ook bezighoudt is woningbouw in het centrum van Ommen, op de agenda van de raad van donderdag 16 mei stonden ook de plannen voor de Bermerstraat 1, waar ooit de beroemde Ommense rijwielhandel in gehuisvest was. Nu staat het pand al geruime tijd leeg, een zeer nipte meerderheid van de raad (9-8) was echter voorstander om dit punt de afgelopen donderdag niet te behandelen, maar door te schuiven naar een latere datum, in afwachting van……?
Bij het schrijven van deze column komt het Pinksterweekeinde eraan, met hopelijk goed weer en het zal ongetwijfeld weer gezellig druk worden in Ommen, persoonlijk vind ik het altijd weer leuk om Ommen van een rustig stadje in de winter langzaam te zien transformeren naar een bruisend hart van het Vechtdal in het voorjaar en de zomer. Er wordt volop gerecreëerd, ook op en in het water van de Vecht, met alle bootjes die voorbij komen zou je het bijna vergeten, maar er kan ook nog gewoon gezwommen worden in de Vecht, mooi dat de waterkwaliteit van de Vecht er alleen maar op vooruit gegaan is.

Huisvestingsplannen

Voordat de zomervakantie straks aanbreekt, staan er nog genoeg punten op de agenda van de gemeenteraad, wij gaan het hebben over de huisvestingsplannen voor de sport, over de huisvestingsplannen voor het onderwijs en vlak voor het zomerreces behandelt de raad de kader- of perspectiefnota voor 2025. Wat willen wij in 2025 bereiken of waar willen wij de accenten op leggen. Als u daarover mee wilt praten bent u vanzelfsprekend van harte welkom op de inloop bij het fractieoverleg welke de maandagavond voorafgaand aan de raad- en commissievergaderingen wordt gehouden in de Carrousel in Ommen.

Hilbert Moerman
PvdA Ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.