Opening driving range bij Hooge Graven Golfclub

0278572_golf.jpg

OMMEN – Op 14 mei is door vice-voorzitter Bert Aardema tijdens een launchparty op Hooge Graven Golfclub de nieuwe driving range geopend.

De afgelopen maanden reden er regelmatig busjes van verschillende bedrijven rond op het terrein van Hooge Graven Golfclub Ommen. De driving range loods werd namelijk flink verbouwd. Het gehele dak is voorzien van zonnepanelen en er is een Trackmansysteem geïnstalleerd.

Belangrijke oefenfaciliteit

Een driving range is één van de meest belangrijke oefenfaciliteiten van een golfbaan. Op een lange rij kunnen golfers ballen richting een groot veld slaan, om zo hun slagen te trainen. Tot op heden moesten ze zelf goed de bal volgen om te zien hoe de slag was, maar met het nieuwe Trackman-systeem is dat niet meer nodig. Door de verschillende radars op het veld en op het dak van de nieuwe loods, volgt het systeem iedere bal op de decimeter nauwkeurig. Op de vaste schermen kunnen de golfers de balvlucht zien, krijgen ze feedback over hun slag, en kunnen er spelletjes worden gespeeld. Omdat de afslagmatten nu geheel overdekt zijn, kan er zelfs tijdens flinke regenbuien goed worden getraind.

Festiviteiten

Tussen 15.00 en 20.00 uur kwamen er ruim 100 leden op de georganiseerde festiviteiten af. Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met een glaasje bubbels, om te proosten op de opening. Wat betreft activiteiten was er genoeg te doen: pro Rita gaf een instructie over hoe je golftas helemaal kan doormeten, zodat je meer inzichten hebt in de lengtes van je clubs met ‘Find my distance’. Bij pro Kieran kon men aansluiten om meer informatie te krijgen over hoe de Trackman het beste in de training gebruikt kan worden. De Trackmanambassadeurs hielpen alle gasten verder bij het installeren van de apps, het spelen van digitale golfbanen op de schermen en het meespelen in het ‘bullseye’ toernooi. Verder werd er geregeld een uitdaging georganiseerd, waarbij de golfer die zijn bal in de kruiwagen op de range sloeg, een prijs won.
Wie nieuwsgierig is geworden, kan mailen naar info@hoogegraven.nl of whatsapp op 06-86877680.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.