Nog meer narigheid voor Mariënberg!

0278282_240511_vwaarts-1e_079aa.jpg

(Kansloze nederlaag Roodzwart in Westerhaar)

“Heb het flesje nog halfvol, net een slok genomen… Laten wij dit verslag ook maar schrijven met bovenstaande in het achterhoofd! Aan halflege pretkegels heb je niet zoveel, wat ik oe brom!
Want wie had verwacht dat wij na een week alle ellende definitief achter ons hadden kunnen laten, gelooft vast en zekers ook nog in Sinterklaas. Neuh, de gifbeker moet leeg tot aan de laatste druppel. Hoe vervelend en bitter dat ook is. Want het venijn zat afgelopen zaterdag tegen Voorwaarts dit keer niet in de staart. Neuh, na 7 minuten keek Mariënberg al tegen een 2-0 achterstand aan. Daar gingen de koppies weer. Het vertrouwen is broos. De tijd sprak deze week in ons nadeel, we kunnen veel op het Westerpark maar wonderen verrichten is vers twee. Voorwaarts hoefde niet tot de bodem te gaan om dit Mariënberg over de knie te leggen. De thuisploeg had, achteraf gezien, niet veel problemen met een machteloos elftal. De winst zat ‘m in het feit dat er werd geknokt in de tweede helft om het resultaat toch om te buigen tot minimaal een gelijkspel. De kansen waren er zeker maar Mariënberg zit nog in de hoek waar de klappen worden uitgedeeld.

Alle cliché’s zijn waar. Als het loopt had onze spits de 2-2 gescoord en bijv. de andere spits de hoge bal op zijn dooie gemakkie aangenomen en over de keeper gestift…. Alles zit nu daadwerkelijk tegen. Sommigen raken nog steeds geen pepernoot. Absoluut geen onwil, begrijp mij niet verkeerd maar je buigt een negatieve spiraal niet zomaar om. We hebben te lang op het verkeerde paard gewed! Achteraf is het mooi wonen, maar we hadden eerder onze conclusies moeten trekken. Echter, deze week kunnen wij 2x trainen, kan er veel gepraat worden, puntjes op de i of welke letter dan ook gezet worden. Komende zaterdag wacht dan de uitdaging tegen koploper DES Nijverdal. Door eendracht Sterk, waarom niet? De dood of de gladiolen…. Laten we Banthum maar eens in het zadel helpen en indirect onszelf natuurlijk! Voorwaarts kwam een training of twee te vroeg, die kunnen echt wel voetballen hoor. Wij ontkomen niet meer aan p/d wedstrijden, zoveel is zeker en we moeten langzamerhand gaan vrezen dat wij na 26 wedstrijden niet op plek 13 belanden. Maar gelukkig is dat onze eer te na. Dat gebeurt niet, in geen duizend joar….Toch???

Elk nadeel heb zijn voordeel. Kloosterhaar verloor ook en Heracles speelde gelijk. Met andere woorden. Nog steeds hebben wij handhaving (zij het via P/D wedstrijden) nog steeds in eigen hand. Je moet ergens in geloven. ’t Giet zoas ’t Giet. Voorwaarts won verdiend met 3-1. Die door de zege bijna veilig is. Maar de 4e klasse C blijft een tombola, waar zelfs Lutten, die weken koploper was en op haar hoogtepunt zelfs 5 punten voorsprong had op nummer 2, zich zorgen moet blijven maken en nog steeds niet veilig is. Je verzint het allemaal niet! Wie deze jaargang had allemaal zo had voorspeld is spekkoper pur sang! DES kan in theorie komende zaterdag kampioen worden op het Westerpark. Staan ze met bibberende knieeën aan de aftrap in Mariënberg en kunnen wij hiervan profiteren? Feit is gewoon dat wij moeten winnen om Heracles en Kloosterhaar voor te blijven, mijn inziens hebben wij ons nu genoeg narigheid op de hals gehaald. Maar ja, sommigen mensen blijven een bord voor de kop houden. Snappen het nog steeds niet hoe één en ander in elkaar steekt. Aan de andere kant, wij leven in een vrij land (nog wel) en een ieder mag doen en laten wat ie wil….

Nog twee wedstrijden regulier en hopelijk nog twee in de nacompetitie. Kop d’r veur houden. Hou vast aan wat er afgelopen zaterdag wel goed ging. Oké, was niet veel maar pak die laatste strohalm en laat ons juichen.”

Verslag: Alfred Dorgelo
Foto’s: Gerrit Heine

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.