Lampie: Blauwe vogel

0278430_blauwe_vogel_-_8.jpg

Er zijn meer hondjes die Fikkie heten. Een misverstand heb je maar zo. “Tjonge jonge, het is wat met die Klein of niet”, orakelde m’n echtgenote vanachter de krant. “Wat zou-ie nou precies hebben uitgevreten?” Tja, geen idee. Misschien een zieke goudvis verkocht, of hondenbrokken die acute spuitpoep veroorzaakten, of bedorven zangzaad, waardoor de kanarie van tante Mien acuut ophield met fluiten, zeg het maar. “Toch wel jammer dat-ie niet mee mocht doen aan het songfestival.” Songfestival…? Rinus…? “O…, wacht es, die andere Klein. Joost Klein.” “Ja hèhè, wie dacht jij dan?” “Ik dacht Rinus Klein. Van de dierenwinkel, de Beste Stek.” “Nee joh, kan die zingen dan?” “Lijkt me sterk. Heb ‘m nog nooit horen jodelen, maar het lijkt me geen sopraan. Eerder Rinus de schorre kikker of zo.” Ik zie ‘m zo 1, 2, 3 niet aansluiten bij het mannenkoor, laat staan het Eurovisiesongfestival.

De winkelier rookt z’n sjekkie, is nooit te beroerd om deskundig te adviseren bij de aanschaf van een hengel, of voor twee euro maden in een zakje te mikken. Maar zingen…, nee. De dierenhandelaar verkoopt guppy’s, goudvissen en siervogeltjes, zoals kanaries en parkieten, maar niet zo’n lompe, blauwe struisvogel die in het kielzog van Joost het podium op had moeten stuiteren. De ene Klein is de andere niet, maar goed een kleinigheidje hou je altijd. Is wel sneu voor die Klein dat-ie werd gediskwalificeerd. Joost dus hè, niet Rinus. Zijn ‘Europapa’ begon toch wel aan te slaan. Je zit er de hele dag mee in je kop. M’n jongste kleinzoon ook. Tot vervelens toe was was-ie aan het brabbelen ‘Europapa, Europapa…’ Joost mocht Nederland niet vertegenwoordigen. Misschien als goedmaker kijken of Bostheater Ommen nog een gaatje heeft in het programma. Leuk voor een zomerse zondagmiddag. Alle bezoekers van camping Ommerland in colonne naar het amfitheater, inclusief belangstellende inboorlingen uit onze gemeente.

Op ‘t fietsie de berg op. Kleinzoon mee. Blèren met Joost en hupsen met de blauwe vogel. Mooi toch? Wellicht kunnen de programmeurs Koen en Ewald uit de voeten met mijn tip. Geen dank, graag gedaan. Hoef er niets voor te hebben. Of nou ja, een biertje sla ik niet af. Ik sla alleen vliegen af. Trouwens, over slaan gesproken, wel even vooraf duidelijk maken aan Joost dat er in Ommen niet wordt geduwd of gemept. Geen handtastelijkheden. Zijn we niet van gediend. Zelfs niet op het Vechtpodium. Deze koepel is vernoemd naar de kabbelende rivier, het is geen strijdtoneel voor vechtersbazen, maar bedoeld voor zang, dans en striptease, of eh…, theater bedoel ik. Dus Joost, niet gek doen. Luisteren naar Koen en Ewald, dan komt alles goed. Klopt, het is redelijk ‘kort dag’, maar mocht de blauwe vogel verhinderd zijn, geen paniek, dan wurmt Rinus zich maar in het blauwe vogelpak. Volle neef van Joost en zo niet, excuus, in ieder geval wel dezelfde achternaam. Ruim baan voor Rinus, want wie heeft er meer verstand van vreemde vogels dan de man die deze fladderaars dagelijks observeert, verzorgt en verkoopt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.