Ladies Only Against ALS in Horecahuis Reimink in Lemelerveld

0278805_Jose.jpg
Op de foto José Dijkstra met haar dochters en hun partners.

LEMELERVELD – Horecahuis Reimink in Lemelerveld vormt op donderdag 6 juni de locatie voor de Ladies Only-avond Against ALS. Gastvrouw is Debby van der Zande, bekend van ‘Debb’s kökk’n oalerwets kokk’n’,. Op het programma staan onder andere een modeshow, een loterij en een ‘opwindende’ act. Daarnaast presenteren verschillende lokale ondernemers zich. De opbrengst is bestemd voor Stichting ALS.

De organisatie is in handen van José Dijkstra uit Lemelerveld, diverse vriendinnen van haar en Kulturhus de Mozaïek. José lijdt aan ALS, een progressieve zenuw/spierziekte die leidt tot spierzwakte en verlamming. José was altijd actief en sportief. Ze hield van haar werk in de gevangenis in Zwolle en was onafhankelijk en zelfstandig. En ineens houdt dat allemaal op en moet ze telkens opnieuw kleine beetjes zelfstandigheid inleveren en daarmee leren omgaan. Acht weken na haar diagnose en het daarbij horende verdriet, raapte José zich bij elkaar en zette ze de schouders eronder. Bij revalidatiecentrum De Vogellanden, waar ze een speciaal traject volgt, is ze een graag geziene gast. De bureaucratische regeltjes kunnen enorm frustrerend zijn. Met veel hulp en steun van dochters, familie, vrienden, collega’s, dorpsgenoten weet ze zich gesteund en probeert ze er, zo goed en zo kwaad als het gaat, het beste van te maken.
Het onderzoek naar ALS staat wereldwijd nog in de kinderschoenen, omdat het een relatief kleine groep mensen (be)treft. Er is heel veel geld nodig voor onderzoek. Het Glazen Huis van 3FM stond het afgelopen jaar in het teken van ALS, net als de Nieuwjaarsduik in Dalfsen. Ook Team Sukerbiet uit Lemelerveld zamelt geld in. Enkele leden doen op 8 september mee aan de CitySwim in Amsterdam. Zelf is José ook actief om geld in te zamelen. Zo verkocht ze al zelfgemaakte decoraties en broodjes hamburger op (kerst)markten. Vanuit het Kulturhus kwam daarop het idee om ook iets te organiseren. Samen met enkele dorpsgenoten en vriendinnen van José was er in no time een plan uitgebroed: een Ladies Night; een damesavond in zaal Reimink, met heerlijkheden, snuisterijen en sieraden.

Showgirls

Gastvrouw Debby van der Zande praat op haar geheel eigen (Twentse) wijze de avond aan elkaar. De aanwezig ondernemers doneren prijzen voor de loterij. Verder laveren enkele showgirls door de zaal. José’s dochter, die in Ghana woont, is momenteel thuis in Lemelerveld en kan gelukkig ook aanwezig zijn op deze bijzondere avond. De entreetickets en flyer zijn ontworpen door Bodine ten Broeke en geheel kosteloos gedrukt door Drukkerij van Asselt. Michel Reimink stelt de zaal geheel belangeloos beschikbaar.

Aanvang is om 19.30 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Kulturhus de Mozaïek, Blittspul Lemelerveld, ViaSimoon Raalte en Koggel & Co / ELK in Dalfsen. Het entreebewijs bevat een lot voor de grote verloting.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.