Kampioen Terwolde maatje te groot voor Vilsteren

0278953_voetbal_-_3.jpg

VILSTEREN – ‘Terwolde uit’, luidde de seizoenafsluiter voor v.v. Vilsteren. Op naar de onbetwiste kampioen, ‘het PSV van klasse 5F’. Uitgezonderd een spektakelstuk tegen Hoonhorst (5-4 verlies) en een remise tegen TKA (1-1) zette Terwolde alle wedstrijden naar haar hand zette en boog deze om in winst.

De hoofdprijs is binnen voor de thuisclub. Is de honger gestild, of wil het elitekorps van trainer Mitchel de Groot het eigen publiek nog een galavoorstelling voorschotelen? Adel verplicht en Terwolde heeft veel te veel kwaliteit in de gelederen voor de vijfde klasse. Als kampioen gaat schakelen kan het een vervelende middag worden voor de ploeg van Dik Runherd. Maar goed, je gaat natuurlijk niet op je vrije zondagmiddag meer dan een uur in de auto jagen om gefileerd of afgeschoten te worden. Die eer is elke rechtgeaarde sportman te na.
Runherd koos voor de volgende elf: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Jelle Niens, Koen Kortstee, Justus von Martels (62. Job de Groot), Chiel Kamphuis, Lars Kampman, Pim Kamphuis (72. Lars Bloo), Nick Hollegien (46. Sven Koggel) en Diede Veltmaat (62. Harm Kamphuis).

Even had het er de schijn van dat Vilsteren diende als kanonnenvoer. “We werden in de openingsfase overlopen”, vertelt Runherd. “Terwolde is een uitstekende ploeg, de terechte kampioen en een maatje te groot voor ons. Na de vlotte 3-0 kwam het herstel, maar toen vlak na rust de 4-0 viel was ik even bang voor dubbele cijfers.” Zo ver kwam het niet. Vilsteren rechtte de rug en sloop via Pim Kamphuis zelfs iets dichterbij. De thuissupporters krijgen na de 4-1 nog een doelpunt te zien van de kampioen. “5-1 verloren van een ploeg die duidelijk niet in deze klasse thuishoort”, besloot Runherd.

Eindstand 5F Oost (zondag): Terwolde 24-67, TKA 24-54, Hoonhorst 24-52, Raalte 24-46, Davo 24-43, Zwolle 24-37 (53-45), Emst 24-37 (49-55), Go-Ahead 24-34, Batavia ’90 24-20, Vilsteren 24-18, Wesepe 24-17, Wissel 24-12 en Vaassen 24-5. TKA 3 pt in mindering en Batavia ’90 4 pt in mindering. TKA, Hoonhorst en Raalte zijn geplaatst voor de nacompetitie.
 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.