Jumbo Kamphuis beloont twee lokale initiatieven met elk vijfhonderd euro

0278886_Jumbo_Kamphuis.JPG
Frida ter Bruggen (links) en Mirjan Haarman (rechts) namen in de winkel van Jumbo Kamphuis de cheques in ontvangst voor de projecten die zij hadden ingediend. Ronald Kamphuis reikte ze uit.

DALFSEN – Saam Welzijn en Meetingpoint Geerdinkserf zijn de lokale winnaars geworden van de Jumbo-actie Samen Een Betere Buurt. Uit handen van Ronald Kamphuis, eigenaar van Jumbo Kamphuis, mochten vertegenwoordigers van beide organisaties een cheque van elk 500 euro in ontvangst nemen.

Met deze beloning haakte de Dalfser vestiging van Jumbo in op de gelijknamige landelijke actie, waarbij elke lokale supermarkt 1000 euro mocht verdelen onder één of meerdere plaatselijke initiatieven die leiden tot een verbetering van de betreffende buurt. “Als familiebedrijf hecht Jumbo veel waarde aan het belang van leefbare buurten voor de huidige en toekomstige generaties”, legt Ronald Kamphuis uit. “Als Jumbo supermarkten staan we letterlijk middenin de samenleving. We zijn méér dan een plek waar mensen hun boodschappen doen. Onze winkels hebben ook een sociale functie. Ze fungeren vaak als ontmoetingsplek en we organiseren samen met lokale partijen regelmatig activiteiten die mensen samenbrengen.”

Inzendingen

Om dat te onderstrepen werd dit initiatief opgetuigd, waarbij inwoners of lokale organisaties in de periode van 3 tot en met 16 april zelf projecten mochten aandragen. In Dalfsen waren er negen inzendingen. “Vrijwel allemaal waren ze de moeite waard, maar er waren er twee die er naar ons idee echt uit sprongen”, aldus Ronald Kamphuis,. Vandaar dat de beschikbare pot van duizend euro broederlijk werd gedeeld door beide initiatieven. Saam Welzijn, vertegenwoordigd door vrijwilligster Frida ter Bruggen, ontving 500 euro voor het maaltijdenproject in de Trefkoele . “Elke week wordt er voor maximaal zo’n vijftig mensen gekookt in de keuken van de Trefkoele”, vertelt Frida. “Al langer op de maandagavond en sinds kort ook eenmaal in de maand op vrijdagavond. Vooral voor mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan wat sociaal contact, maar in principe kan iedereen aanschuiven. De maaltijden worden bereid door vrijwilligers, maar het is lastig om voor de kostprijs – mee-eters betalen zes euro per persoon – een tweegangenmenu en koffie of thee aan te bieden. Een extra bijdrage als deze is welkom, dan hoeven we ons daar minder zorgen om te maken.”

Ontmoetingsplek

Een bijdrage van 500 euro was er ook voor Meetingpoint Geerdinkserf. Mirjan Haarman, die namens de buurt de cheque in ontvangst nam, vertelt: “Ons erf is een gezellige en actieve buurt. In het midden van de straat – eigenlijk een hofje – heeft de gemeente een bloemperkje omgetoverd tot een terrasje. Daar wordt al een tijdje goed gebruik van gemaakt, maar de picknicktafel, die destijds is geschonken door een buurtbewoner, staat op instorten. We willen graag een mooie grote tuintafel met afzonderlijke bankjes aanschaffen, zodat de buurtbewoners gemakkelijker in- en uit kunnen stappen. Deze beloning is een flinke stap in de goede richting. Als buurtbewoners gaan we de plek verder oppimpen met bloembakken, waardoor het een plek van verbinding wordt en een bron voor het bedenken van nieuwe leuke activiteiten.”

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.