Jongenskoor Dalfsen krijgt koorwerk opgedragen

DALFSEN – Componist Wouter van Belle heeft speciaal voor Jongenskoor Dalfsen een groot koorwerk gecomponeerd. Van Belle is vaste begeleider van het Kathedrale Koor in Utrecht heeft als componist een goede naam in Nederland.

Voor verschillende beroemde ensembles kreeg hij eerder opdrachten voor het maken van muziek. Voor Jongenskoor Dalfsen schreef hij een Magnificat en Nunc Dimittis. Het is bijzonder in Nederland dat een koor een groot muziekstuk krijgt opgedragen en het voelt voor de Dalfser zangers dan ook zeer eervol.
De toonzetting van het nieuwe werk is authentiek te noemen, volgens dirigent Erik Korterink, die erg onder de indruk is van het resultaat. Hij ziet met veel genoegen uit naar de première. Uiteraard hebben de Dalfser jongens en mannen er keihard aan gewerkt en willen ze het resultaat voor het eerst laten horen aan publiek op zaterdag 1 juni. Dat gebeurt in de in de OLV Basiliek te Zwolle. Daarnaast staan op het programma van Jongenskoor Dalfsen werken van o.a. Tallis, Bach, Mendelssohn, Franck en Henk Vogel. Het concert begint om 19.30 uur. Toegang: 10 euro, t/m 16 jaar gratis. Ticketverkoop uitsluitend voorafgaande aan het concert bij de ingang van de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.