Ingezonden brief: Ommen mijn stad

0278244_Brief.jpg

OMMEN – Henk Makkinga uit Ommen klom deze week in de pen om zijn visie over de aankomende verkeersmaatregelen te uiten. Hieronder leest u zijn brief.

“Trots ben ik erop wat Ommen toeristisch te bieden heeft. Echter als geboren en getogen Ommer zonder politieke kleur, verbaas ik me soms over plannen en de argumenten waarop ze doorgevoerd worden. Over de knip in de weg langs de Vechtkade zijn al zo veel meningen geventileerd, het is om duizelig van te worden. Met een APV maatregel is toch simpel een doorrijverbod met uitzondering van hulpdiensten en bedienend verkeer te realiseren en ga eerst eens kijken hoe de verkeersstromen lopen.

Soms is de theorie weerbarstig aan de praktijk. Meten is weten en bezint eer ge begint met een miljoenenplan. Plannen maken met de juiste info ter voorkoming van hiaten. In één keer goed doen zonder lijken uit de kast achteraf is altijd de beste optie. In de rubriek ‘De week van het college’ in het Ommer Nieuws van 24 april 2024 jl. schetst dhr. Bongers de problemen rond de leegstaande panden in het centrum.
De tekst heeft nogal een sturend karakter, alsof er niets anders mogelijk is. Online kopen is hier niet alleen de oorzaak van. De huren van de panden zijn ook veel te hoog. Ondernemers die met trots iets op willen bouwen, maar afhaken omdat op den duur de kosten voor de baten uit gaan. Dat panden zo lang leeg kunnen staan is mij een raadsel, leegstand loont schijnbaar. Maar om van de panden woonbestemmingen te maken is een gewaagde stelling. Een betere optie is er naar te streven nieuwe startende ondernemers een kans te geven in plaats van te hoge woongedrochten tussen bestaande gebouwen in te realiseren. Het risico dat notoire klagers bij evenementen in de stad geluidsoverlast ervaren is groot. Vechtdal Leeft en Ommen slaapt moet geen slogan worden. Enerzijds een monumentale zaagmolen restaureren, een Vechtzomp in ere herstellen en anderzijds de identiteit van het centrum verloren laten gaan, strookt niet met elkaar. Zover moet het niet komen, afbreken duurt even. Spijt is voor altijd.
Als de stad niet bruist, zijn ziel verliest, het hart gebroken is en we de kip met de gouden eieren slachten, kunnen we alleen achteraf beseffen: ‘gelukkig hebben we de foto’s nog…’

Evenementen horen nu eenmaal bij de stad, dus klaag niet over een beetje rumoer. Laat de stad bruisen omdat velen ervan afhankelijk zijn.”

Henk Makkinga

Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.