Het Boek van de Week

0278839_bvdw.jpg

Elias en Vera gaan een huis net buiten de stad bezichtigen. Dat doen ze wel vaker. Niet dat ze op zoek zijn naar een huis, financieel kunnen ze zich dat helemaal niet permitteren. Ze doen het voor de lol. Een leuk uitje. Aangekomen bij het huis zien ze dat het oud en niet erg goed onderhouden is. Romantisch is het wel met een veranda en rozenstruiken. De eigenaar staat hen al op te wachten: Clara, strak in het mantelpak, maakt gelijk een overweldigende indruk op Elias. Ze heeft iets waar hij bij Vera vergeefs naar zoekt. Zijn relatie met Vera is al lange tijd onevenwichtig. Vera houdt erg veel van hem, hij is op haar gesteld, maar daar houdt het voor Elias bij op.

Standvastig

’s Avonds staat Elias weer op de planken, hij is toneelspeler, en deze avond is het de première van hun nieuwe stuk. In het publiek zit Clara, meegevraagd door een kennis, ze is ze stomverbaasd maar ook wel aangenaam verrast Elias te zien. Na afloop gaan ze samen wat drinken en flaneren door de stad. Er is een vonk, ze weten zeker dat ze elkaar vaker willen zien. Elias verbreekt zijn relatie met Vera, het levert hem verbitterde verwijten op, toch is hij standvastig, hij gaat voor Clara.

Tegenkrachten

Zeker, twijfels zijn er ook. Clara is een stuk ouder dan Elias. Ze is mantelzorger voor haar dementerende moeder, heeft net ontslag gekregen bij de krant, moet op zoek naar een nieuwe baan als fotograaf, is er wel plek voor een nieuwe liefde? Ook Elias twijfelt, Vera geeft zich niet zomaar gewonnen, hij heeft een dochter Jule, zit nog twee jaar vast aan het toneelgezelschap in de stad, hij kan dus ook niet gaan en staan zoals hij wil. Hoe kan dit koppel de tegenslagen het hoofd bieden? Is de liefde sterk genoeg? Of zullen de tegenkrachten het pleit winnen.

Humor

Als je bovenstaande leest zou je denken dat het een simpele liefdesroman is. Niets van dit alles, Ewald Arenz brengt lichtvoetig, filmisch en met veel gevoel voor humor de geschiedenis van Clara en Elias over het voetlicht. Ze komen tot leven, het zijn allesbehalve platte karakters, het is een boek om in één ruk uit te lezen. Arenz won met een eerder boek de Duitse Boekhandelsprijs.

Het boek ‘Liefde op donkere dagen‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.