Het Boek van de Week

0278431_bvdw.jpg

Op de dag voordat ze dertien wordt krijgt Jinna van haar tante Agaath te horen dat haar hond Scharrie, de hond waar ze zoveel van houdt, terug moet naar zijn fokker. Tante Agaath duldt geen tegenspraak. In de tijd dat Jinna nu bij haar woont, heeft ze nog nooit iets aardigs tegen Jinna gezegd. Tante Agaath is alleen maar boos en ontevreden, vooral omdat Jinna zich niet genoeg ontwikkelt in haar ogen. Het enige dat Jinna zelf beseft is dat ze geen schaduw heeft. Dat is raar!

IJskast

Het is bijna middernacht als Jinna merkt dat Scharrie weg is, ze gaat hem zoeken en vindt hem vastgebonden in de kelder. Bovendien stormt en onweert het daar, hoe kan dit? Als Tante Agaath haar uit de kelder wil praten, maakt Jinna in paniek de ijskast open. Tot haar verbazing ligt er niets in, het is de ingang naar een trap die naar beneden gaat. Samen met Scharrie vlucht ze weg en komt in een bos bij een vriendelijk huisje terecht.

Zo begint haar avontuur in Umbrador. Het land met vier gewesten, voor elk seizoen één. De bewoners zijn schaduwwezens, elke bewoner heeft een eigen schaduw en ook bijzondere vaardigheden. Doortje is degene die Jinna opvangt, ze kan samen met Scharrie bij haar wonen. Doortje leert Jinna over alles wat eetbaar is in de natuur, welke planten geneeskrachtig zijn, hoe ze zich alleen kan redden.

Bondgenoot of verrader

Het gevaar komt van de Schaduwvorst Fulgis. Hij heerst over het Wintergewest maar wil ook de andere gewesten veroveren. Hij wordt daarbij geholpen door de draak Nizar die tegenstanders van Fulgis vernietigt en zo dood en verderf zaait. Ook Doortje en Jinna lopen gevaar. En dan komt de dag dat Jinna weer moet vluchten. Samen met Scharrie en de kat Filou die zich ongevraagd bij hen aansluit, begint ze aan een barre tocht die in de hoofdstad Agosta moet eindigen. Maar zal ze de hoofdstad wel bereiken? Wie kan ze onderweg vertrouwen? En Filou, is dat een bondgenoot of een verrader?

Magisch

Marieke Smithuis werd met dit boek genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. Helaas heeft ze die niet gewonnen maar ‘Umbrador’ blijft een heerlijk spannend, avontuurlijk en magisch boek voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. Zeker voor liefhebbers van Harry Potter en andere magische literatuur.

Het boek ‘Umbrador‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.