GGZ café op 22 mei

OMMEN – Op 22 mei is er weer een GGZ café in de ruimte van dagbesteding Overbrucht aan de Kerkstraat 7. De organisatie is in handen van de Adviesraad Sociaal Domein, samen met het GGZ beraad Vechtdal, de RIBW en Dagbesteding Overbrucht. Belangstellenden zijn van harte welkom om 19.30, het café duurt tot 21.15 uur.

Meer dan 40% van alle Nederlanders krijgt in zijn of haar levensloop te maken met een psychische aandoening. Toch is er nog steeds een hoge drempel om uit te spreken wat er nodig is om het leven met zo’n beperking makkelijker te maken. Er is soms onbegrip en schaamte en het stigma drukt een stempel. Ook vriendschap is belangrijk voor een mens. Je kunt bij iemand terecht die je verhaal wil horen. Je deelt vreugde, maar ook voor verdriet is er plek. De één vindt het makkelijk om vrienden te maken, de ander niet. Terwijl de ene mens vriendschappen onderhoudt die een leven lang meegaan, lukt dat bij de ander niet. Vriendschap is dan ook het thema van het tweede GGZ café van dit jaar.
Op deze avond komen drie gasten vertellen over hun ervaringen met vriendschap. Dit zijn wandelmaatje Bertus Goos, Henny Meulenkamp van het inloophuis Ommen en Rinie van de Hoek, mantelzorgondersteuner van Carinova. Aanmelden voor het GGZ café kan via email naar: karola.schroder@planet.nl of bel naar: 06-22496025.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.