Gemeenteraad stelt extra budget beschikbaar voor starterslening

0279232_Gemeentehuis_Dalfsen1.jpg

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen voegt 500.000 euro toe aan het budget voor startersleningen. Met de starterslening ondersteunt de gemeente Dalfsen minder draagkrachtige starters op de koopwoningmarkt bij de aankoop van hun eerste woning. Er wordt in de gemeente al jaren veel gebruik gemaakt van de starterslening. In 2023 zijn er maar liefst 21 startersleningen verstrekt.

Wethouder André Schuurman licht toe: “De verwachting was dat het beschikbare budget voor startersleningen in 2024 niet groot genoeg was om aan de vraag te voldoen. Dat zou betekenen dat er op een gegeven moment geen nieuwe startersleningen meer verstrekt kunnen worden. Om dat te voorkomen, heeft het college de gemeenteraad voorgesteld 500.000 euro aan het budget toe te voegen. In de raadsvergadering van 21 mei heeft de gemeenteraad hierover positief besloten. Dit zorgt ervoor dat er voor de rest van het jaar naar verwachting weer voldoende ruimte is om startersleningen aan te bieden.”Meer kans

De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat de starter bij de bank kan lenen. Met deze lening heeft een starter meer kans bij het kopen van een woning. Of is een benodigde verduurzaming van de woning uit te voeren. Pas na drie jaar betaalt de starter rente en aflossing voor deze lening. Als het inkomen dit nog niet toelaat, kan de starter hiervoor uitstel aanvragen.www.dalfsen.nl/starterslening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.