Gehavend Vilsteren maakt het Hoonhorst nog knap lastig

0278286_voetbal_-_5.jpg

HOONHORST – Voor de voetballers van Vilsteren wachtte een karwei een kilometertje of tien westwaarts. Hoonhorst uit. In klasse 5F Oost van het zondagvoetbal zijn de kaarten zo goed als geschud. Terwolde mag de platte kar vast optuigen en de kampioensreceptie regelen.

Naaste belager Hoonhorst mag al niet eens meer hopen op een wonder. Rekenkundig kon de ploeg van Edward Groot Lipman de aanstaande kampioen van 5F nog bijhalen, maar geen weldenkend mens die hier een geldbedrag op in durft te zetten. Voor Hoonhorst is het zaak de benen heel te houden, om fit en compleet via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen. Met die wetenschap in het achterhoofd zit er misschien wel een stunt-in-notendop in voor het bezoekende Vilsteren, dat niets te winnen heeft, op de sportieve eer na natuurlijk. Een middagje van de straat, niet te ver van de basis, sjor aan die veters en maak er het beste van.

“Ik dacht: nee hè, daar gaan we weer”, verwoordde Dik Runherd de openingsgoal, die al na twee minuten spelen achter doelman Veltmaat in het netje lag. “Gelukkig konden we ons herpakken en gaven niet al te veel meer weg. Justus von Martels had een paar keer de mogelijkheid om ons langszij te schieten, maar na de 2-0 halverwege de tweede helft was het wel gebeurd. De zege van Hoonhorst is zonder meer verdiend, maar we hebben ons met alle invalkrachten kranig weerstand geboden.”
Voor Vilsteren kwamen in de wei: Niels Veltmaat, Lars Bloo (46. Chiel Kamphuis), Mike van der Kolk, Jelle Niens, Koen Kortstee, Lars Kampman, Sven Koggel, Justus von Martels, Lars Noordman, Diede Veltmaat (62. Gijs Kutterik) en Jari Vlierman (62. Job de Groot).

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 22-61, Hoonhorst 22-52, TKA 22-48, Davo 22-40 (53-30), Raalte 22-40 (47-24), Zwolle 22-34, Go-Ahead 23-34, Emst 22-31, Batavia ’90 22-17 (39-56), Vilsteren 22-17 (31-65),

Wesepe 23-17, Wissel 22-12 en Vaassen 22-4.
Vilsteren ontvangt op Tweede Pinksterdag hekkensluiter Vaassen. De wedstrijd op de Molenesch begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.