FC Ommen versus Be Quick ’28 eindigt in bloedstollende 0-0

0278909_FC_Ommen_-_Be_Quick_-_4.jpg
Ook deze aanval van FC Ommen leidt niet tot gewenst resultaat. De thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Be Quick '28 eindigde zoals-ie begon 0-0

OMMEN – Zaterdag 25 mei 2024. D-day in 3D Noord. De laatste speelronde. Bijltjesdag. Wie pakt de titel? FC Meppel heeft de beste papieren en een schamel puntje voorsprong op Be Quick ’28. Is dit genoeg? Wel als de Meppelers winnen in Zwartsluis. Dan is het bovenin zo klaar als een klontje en kan op sportpark Ezinge de vlag in top. Bij een remise of verlies kan het Zwolse Be Quick profiteren, maar dan moet het zelf winnen van…, jawel…, FC Ommen. De ploeg uit het hart van het Vechtdal speelt thuis en kan roet, of nee, cyaankali in het Zwolse eten strooien. De thuisclub is verwezen naar de anonimiteit van 3D en speelt, uitgezonderd de sportieve eer en de waardigheid van het clubshirt, nergens meer voor. Het app-verkeer zal, zo kun je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen, vanaf half drie in alle hevigheid losbranden op diverse sportcomplexen.

Waar Meppel en Be Quick lonken naar de hoofdprijs, worden bij Elim, Dedemsvaart en Klazienaveen rozenkransen door de vingers gejaagd en schietgebedjes gepreveld. Wie van de drie gaat met DKB mee in de verfoeide lift naar beneden en wie mag nog hopen om via de barrage de status van derdeklasser te behouden. ‘Saturday Night Fever’ derhalve op de laatste zaterdag van mei. De rekenmeesters en telraamschuivers krijgen het druk, zoveel is zeker. Gedurende 90 minuten kerende kansen en continu laveren tussen hoop en vrees. FC Ommen zag twee speelrondes terug droom en daad versplinterd worden en kan vrijuit voetballen. Ik zou zeggen: breng de aanhang in vervoering en maak er een leuke pot van! Aan de Ceintuurbaan in Zwolle was het halfweg februari een kansloze exercitie. De meegereisde aanhang zag geen fiere hengsten, maar angstige ruinen. Enkele supporters bleven uit onvrede over het zieltogende spel vanaf de pauze in het clubhuis zitten, om als troost en alternatief culinair te genieten van een biertje en een bal gehakt. FC Ommen heeft wat recht te zetten na die zaadpartij in Zwolle-Noord.

Voor FC Ommen gingen de strijd aan: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Nick Runhart (68. Robin Meijerink), Jorn Hekman, Milan Pierik, Cas van Marum (68. Floris Mensinga), Maarten Bel, Sydney Flim (68. Jesse de Lange) en Robbert-Jan Hamberg.
Lang verhaal kort: het werd een bloedstollende 0-0. Absoluut geen zieltogend schouwspel, maar opwindend voetbaltheater. Kampioenskoorts verkrampt en slaat op de benen, althans bij Be Quick ’28 dat pas na rust wat uitstraling en kleur op de wangen kreeg. Voor de thee was de thuisclub veel beter bij de les dan de flets acterende bezoekers uit Zwolle. Niet dat het overwicht leidde tot een vloedgolf kansen, maar de ploeg van Mike Kelly toonde lef, daadkracht en overtuiging. Het was of ‘de blauwvingers’ het geloof in de titel hadden verloren, maar dat geloof keerde diep in de tweede helft terug nadat het bericht doorsijpelde dat FC Meppel met 1-0 achterstond. De kampioenskandidaat lag op koers richting titel, ging op zoek naar de allesbeslissende treffer en kroop eindelijk uit de schulp. Kansen kwamen er zeker, maar Stefan Kortman weigerde in zijn afscheidswedstrijd te capituleren. ‘De Octopus’ dreef de Zwolse bank, of nee eigenlijk elke Be Quick-sympathisant tot wanhoop, met enkele welhaast weerzinwekkende, of weergaloze safes (het is maar net vanuit welk standpunt je het bekijkt). Doordat de gasten meer en meer risico gingen nemen, kwam er stukje bij beetje meer ruimte voor de aanvallers van de thuisclub. Wonder boven wonder bleven doelpunten uit, maar o, o, o, wat was het spannend en zenuwslopend. Maar zo tegen het eind van de wedstrijd werd duidelijk dat FC Meppel de kampioenskoers had hervonden en in de slotfase met twee rake tikken de opponent uit Zwartsluis alsnog van een knock-out had voorzien. Meppel kampioen en Be Quick mag zich met Vitesse ’63 en ASC ’62 opmaken voor de nacompetitie. Onderin is Dedemsvaart de klos en komt volgend seizoen een treetje lager uit. Klazienaveen, Elim en DESZ moeten in de nacompetitie zien hun huidige status van derdeklasser te prolongeren.

Na de wedstrijd nam FC Ommen afscheid van Stefan Kortman en Floris Mensinga, die op lager niveau gaan acteren. Ook Milan Pierik werd uitgezwaaid, het jonge talent gaat zijn voetbalgeluk beproeven bij FC Twente, en ook assistent Hans Marsman keert na de zomer niet terug bij de hoofdmacht. De leegte die hij achterlaat wordt ingevuld door Floris Buitenhuis. De afzwaaiers kregen naast mooie woorden van Frank Merjenburgh en Nick Runhart bloemen en een ingelijst FC Ommen-shirt.

Eindstand 3D Noord: FC Meppel 24-54, Be Quick ’28 24-51, Vitesse ’63 24-49, ASC ’62 24-48, Rouveen 24-46, FC Ommen 24-37, De Weide 24-32 (46-43), SVM Marknesse 24-32 (36-34), DESZ 24-30, Elim 24-21, Klazienaveen 24-20, Dedemsvaart 24-18 en DKB 24-4.

Verslag: Willem Lampe

FC Ommen-spits Sydney Flim ziet de Derbystar naast het doel van Be Quick ’28 vliegen
Be Quick-doelman Lenderink is de situatie meester. De aanval van FC Ommen blijft ongevaarlijk.

 

FC Ommen nam na de wedstrijd tegen Be Quick ’28 afscheid van doelman Stefan Kortman, Milan Pierik en Floris Mensinga. Ook assistent-trainer Hans Marsman keert na de zomer niet terug bij de eerste selectie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.