FC Ommen kan titelaspiraties FC Meppel niet dwarsbomen 

(Archief)foto: Maarten Bel had in Meppel de 1-2 op de schoen, maar kreeg de bal niet in het netje. FC Ommen kreeg uiteindelijk met 3-1 klop tegen titelkandidaat FC Meppel.

Meppel – Klasse 3D Noord stevent af op een superspannende apotheose. Wie gaat met de titel aan de haal, Be Quick ’28 of FC Meppel? FC Ommen doet niet meer mee voor de prijzen, maar is wel de scherprechter die gaat beslissen over ‘leven of dood’. Eerst naar Meppel, met ongetwijfeld de spelers van het Zwolse Be Quick als aandachtig toeschouwer, want die hebben een vrije zaterdag. De Meppelers hebben de beste papieren (lees: de minste verliespunten), maar hoe zit met mentaal, nu het uur U nadert. Valt de equipe van Arjan Bosschaart ten prooi aan kampioenskoorts? Zijn er knikkende knietjes. Of weke dijen. Slappe kuiten misschien. Is er sprake van overmatig zweten. Of een verhoogde hartslag. Het moest allemaal duidelijk worden op de speelweide van FC Meppel. FC Ommen heeft behoudens de sportieve eer niets te winnen, of nou ja, behoudens een zeven dagen durende steun en sympathie uit Zwolle-Noord natuurlijk. Een forse klaroenstoot van leidsman Lars den Enting luidde op sportpark Ezinge een nieuw en bloedstollend hoofdstuk in, uit het toch als zo woelige logboek van 3D Noord.

Conclusie na negentig minuten en een beetje ballen: FC Meppel heeft de titel voor het grijpen. De ploeg van trainer Arjan Bosschaart maakte geen fout en hield de punten op Ezinge. Het lijkt er op dat de belangrijkste titelkandidaat de slogan: ‘waar plezier en prestatie samenkomen’, eer aan gaat doen. Toch zette Sydney Flim de bezoekers al vroeg op voorsprong. “Je merkte na de 0-1 toch wat frustratie bij hen”, haalt aanvoerder Frank Merjenburgh aan. “Ze begonnen al aardig op elkaar af te reageren. Maar met Camiel Fidom in de ploeg hebben ze toch een belangrijke kracht en een lastig te bespelen klant in de ploeg. Vaak wordt de lange bal gespeeld op hem. Hij is leep, sterk en balvast. Hij is het ook die tot kalmte maande, zo van ‘rustig blijven, het komt wel’. Ook was hij de man die na een half uurtje spelen de bal in de winkelhaak streept.” Met 1-1 gaan de ploegen richting thee. “Na rust krijgen we twee keer de mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen”, put de captain uit z’n geheugen. “Robbert-Jan Hamberg stuit in de een-tegen-een op de keeper en Maarten Bel mag even later van dichtbij vrij aanleggen, maar krijgt ‘m ook niet tegen de touwen.” Met nog een kwartier te gaan valt het doek voor de gasten uit het Vechtdal. Junior Miguel krijgt een rare klutsbal achter doelman Kortman en de wedstrijd is vijf minuten voor tijd gespeeld als Hidde Webbink vanuit een corner raak knikt. “We hebben er alles aan gedaan, maar al met al toch een terechte overwinning voor Meppel”, verzuchtte Merjenburgh.

Voor FC Ommen begon met de volgende elf: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten (46. Robin Meijerink), Nick Runhart, Jorn Hekman, Milan Pierik, Cas van Marum (64. Jesse de Lange), Maarten Bel, Sydney Flim (64. Wesley Mulder) en Robbert-Jan Hamberg.

Stand 3D Noord: FC Meppel 23-51, Be Quick ’28 23-50, ASC ’62 24-48, Vitesse ’63 23-46, Rouveen 23-43, FC Ommen 23-36, DESZ 23-30, SVM Marknesse 23-29 (30-32), De Weide 23-29 (36-43), Elim 23-21, Klazienaveen 23-20, Dedemsvaart 23-18 en DKB 23-4.

FC Ommen sluit zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28. Op Westbroek wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.