Erbens Vechtdaltoer wederom zeer succesvol

0278919_Erbens_vechtdaltour.JPG

DALFSEN – Afgelopen zaterdag namen, mede door het goede fietsweer, maar liefst 651 deelnemers deel aan de 28e editie van de Erbens Vechtdaltoer. Een jaarlijkse fietstocht voor jong, oud, op een racefiets, een gewone fiets of op een e-bike.

Er kon worden gekozen voor een afstand van 50, 70, 90, 130 of 170 kilometer door het mooie Vechtdal. Bij vele deelnemers was de zestig kilometer de favoriete afstand. “Wij zijn enorm tevreden”, zeggen Mirjan Hollard en Jan Ardesch van de organisatie. “Er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan tijdens deze tocht, er kwamen alleen meldingen van enkele lekke fietsbanden binnen.” Er werd gefietst voor het Ronald Mc Donald huis in Zwolle en Stichting ALS Dalfsen. Beide goede doelen kunnen een cheque tegemoet zien van 1200 euro. Vele rijders prezen de organisatie over de mooie routes die waren uitgezet. Alles was zeer duidelijk gepeild. “Wij als organisatie zetten ieder jaar een andere route uit. Deze keer was de rivier De Vecht de rode draad van de diverse routes.” De ruim achthonderd ingekochte hamburgers door de organisatie lieten deelnemers zich na afloop goed smaken.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.