Dodenherdenkingen in gemeente Dalfsen

0278008_Dalfsen3.JPG

DALFSEN – Zaterdag 4 mei werden in Dalfsen en Nieuwleusen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties, herdacht. De herdenking in Nieuwleusen was bij het monument bij de Grote Kerk en die in Dalfsen op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Voorafgaand waren in de Grote Kerk in Dalfsen en in Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten.

In de kerk in Nieuwleusen verleenden de scholen medewerking aan de herdenking (kranslegging en gedicht). Ook het Veteranencontact, Scouting Nieuwleusen, Muziekvereniging Music Ardore, de band Mevrouw Vlinder & Co, organist Marcel Logtenberg en de Grote Kerk droegen bij aan de herdenking. Wethouder André Schuurman was namens het college in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.
In Dalfsen zorgden de scholen voor de kranslegging en een gedicht. Veteranencontact Dalfsen, Scouting Dalfsen, Zanggroep Out of the Blue onder leiding van Marion Mulders, Muziekvereniging Excelsior Dalfsen en organist Gerrit Hoving droegen ook bij aan de herdenking. Burgemeester Erica van Lente was namens het college aanwezig, zowel in de Grote Kerk als op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Om 20.00 uur begon de herdenking op de begraafplaats met twee minuten stilte. Daarna was er een toespraak door burgemeester Erica van Lente, zij droeg het gedicht ‘Oorlog’ van Rutger Kopland voor. Daarna werden er kransen en bloemen bij de graven en de herdenkingsmonumenten gelegd. Ook kinderburgemeester Laure Veldman was in Dalfsen aanwezig en zij droeg een gedicht voor.

Na de kransleggingen opende burgemeester Erica van Lente samen met kinderburgemeester Laure Veldman het defilé. Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.