Derde editie van de G-parade van start

0278411_Gparade.jpg

 

REGIO – Op 15 juni gaat de G-parade weer van start. Dit jaar vanuit de haven in Hardenberg. De G-parade is een feestelijke optocht te water (botenparade) voor mensen met een beperking en hun mantelzorgers/begeleiders die van de haven van Hardenberg over de Overijsselse Vecht naar de Zwieseborg en terug vaart.

De derde editie begint om 10.30 uur vanuit de haven in het centrum van Hardenberg. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers uit te zwaaien om 10.15 uur en/of weer te verwelkomen als zij rond 12.00 uur weer in Hardenberg arriveren. In 2016 vond de eerste editie van de G-parade plaats. Initiatiefnemers Ronald Belser en Emil Baveld zijn enthousiast dat dit jaar de derde editie van het evenement van start kan gaan. Ronald: “De eerste officiële editie van de G-parade was een groot succes. Tijdens de coronajaren was de G-parade helaas niet mogelijk maar dit jaar gaan we proberen er weer een groot feest van te maken.” Emil: “We hebben alweer heel wat vragen gehad over de G-parade en ook dit jaar hebben we weer de hulp van veel vrijwilligers zonder wie een dergelijke evenement niet mogelijk is.”

Wat is de G-parade?

De G-parade is een evenement dat vooral in het teken staat van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De G-parade is een botenparade die over de Overijsselse Vecht vaart. Tijdens de G-parade kunnen de deelnemers en hun begeleiders genieten van muziek en het uitzicht over de Vecht. De boottocht voert vanuit Hardenberg over de Overijsselse Vecht naar de Zwieseborg en eindigt ook weer in de haven van Hardenberg.

Deelnemende boten

Voor de G-parade stellen een aantal organisaties hun boten beschikbaar. Het gaat hier onder andere om de zompen van Ommen, Dalfsen en Gramsbergen, De Snikke uit Klazienaveen en de Havenvereniging Coevorden met meerdere boten. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers en begeleiders van de doelgroep die dit evenement mogelijk maken.

Op dit moment zijn er 130 plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de link op de website. Stuur voor meer informatie een mail naar: Info@gparade.nl

gparade.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.