De jaarlijkse actie Vakantietas is weer gestart

0278844_Actie_vakantietas.jpg

DALFSEN – De jaarlijkse Actie Vakantietas is weer gestart. Net als vorig jaar wordt de komende weken de Actie Vakantietas georganiseerd voor de hele gemeente Dalfsen door HUMANITAS i.s.m. de diaconieën van de kerken in Nieuwleusen.

Deze actie is in het leven geroepen om kinderen uit minderbedeelde gezinnen binnen de gemeente Dalfsen een goed gevulde tas te kunnen geven vol met speelgoed en waardebonnen. Gezinnen die voor de actie in aanmerking komen, worden benaderd door Humanitas om zich aan te melden. Vrijwilligers bezorgen de tassen vervolgens bij de gezinnen thuis.

Vakantietas vullen

“Uiteraard is de meest ideale situatie dat een dergelijke actie niet nodig zou zijn, maar het is fijn om op deze manier op een praktische en concrete manier iets voor deze gezinnen te kunnen doen”, aldus de organisatoren van de Actie Vakantietas.
Mensen die zelf een Vakantietas willen vullen voor een kind, kunnen zich aanmelden door een berichtje te sturen naar actievakantietasdalfsen@gmail.com, onder vermelding van het huisadres. Men krijgt dan een rugtas, informatiebrief en de gegevens van een kind (geslacht en leeftijd) thuisgebracht om te vullen. Daarna worden de tassen aangevuld met een cadeaubon, leesboek en een ijsco bon voor alle gezinsleden, maar daarvoor is geld nodig. Financieel wordt de actie ondersteund door verschillende collectes in de kerken, maar meer donaties zijn zeer welkom. Iedereen die hier een bijdrage aan wil leveren, kan een donatie overmaken op het rekeningnummer van de diaconie: NL22 RABO 0345 5023 10 o.v.v. ‘actie vakantietas’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.