Dalfsen wil 80 Jaar Vrijheid vieren en stilstaan bij de democratie

DALFSEN – Vijf jaar geleden hebben de inwoners van de gemeente Dalfsen zich ingezet voor de viering van 75 Jaar Vrijheid. Helaas gooide corona roet in het eten en konden veel evenementen en activiteiten niet worden gehouden. In 2025 is het 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Een goede aanleiding om de plannen van 5 jaar geleden weer op te pakken.

Vrijheid en democratie vormen een thema dat op dit moment actueler is dan ooit. Daarom wil de gemeente Dalfsen in 2025 niet alleen 80 Jaar Vrijheid vieren, maar dit jubileum ook aangrijpen om erbij stil te staan hoe kostbaar democratie is. “Alleen in een land zonder oorlog, waar mensenrechten worden nageleefd en waar geen onderdrukking is, kan een samenleving goed functioneren”, zegt burgemeester Erica van Lente. “Maar vreedzaam met elkaar leven in een land waar iedereen mag meedenken en meebeslissen, vraagt om ieders verantwoordelijkheid. Vrijheid is nooit af; we moeten er dagelijks aan werken om de ander de ruimte te geven en onze democratie te bewaken. Op die manier blijft Nederland een vrij, tolerant land. Daarom roepen we onze inwoners op om dit jubileum echt samen te vieren. Want vrijheid deel je met elkaar.”

Plannen of ideeën?

Op 6 juni wordt in de Trefkoele een bijeenkomst gehouden voor alle inwoners van de gemeente die plannen of ideeën hebben voor het vieren van 80 Jaar Vrijheid. Het doel van deze bijeenkomst is het inventariseren van ideeën en het vormen van een werkgroep 80 Jaar Vrijheid, waarin betrokken inwoners en medewerkers van de gemeente samen aan de slag gaan om op basis van de ingebrachte ideeën een programma samen te stellen. De avond begint om 19.30 uur.
Wie erbij wil zijn kan zich vóór 6 juni per mail aanmelden via aanmelden@dalfsen.nl onder vermelding van ’80 Jaar Vrijheid’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.