Cazemierschool maakt zich op voor de schoolpleinmarkt

0278899_Cazemier.JPG

OUDLEUSEN – Met enige trots tonen Sophie Boudewijn, Sophie van der Linde en Annika Kuipers uit groep 8 van de Cazemierschool in Oudleusen de door hunzelf ontworpen poster. Deze poster gaat over de markt, die woensdagmiddag 29 mei wordt gehouden op het schoolplein van de Cazemierschool.

Na alle voorbereidingen gaat de Cazemiermarkt weer van start. De kinderen, docenten en ouders zijn er flink druk mee geweest. Op de markt is er voor ieder wat wils. Naast het gebruikelijk springkussen kan er pony gereden worden, er is een reuzegrabbelton en er wordt geschminkt. Ook zijn er zijn levende standbeelden, een kleedjesmarkt én een loterij dankzij de medewerking van verschillende sponsors uit het dorp.

Goed doel

Ook op het gebeid van eten en drinken zijn kosten nog moeite gespaard, zo zijn er suikerspinnen, wafels en plaatselijk gekweekte aardbeien en asperges verkrijgbaar. Verder is een bijzonder onderdeel van de markt, de bakwedstrijd: Heel Oudleusen Bakt! Wie thuis een lekkere taart bakt en deze tussen 13.00 en 14.00 uur op woensdagmiddag naar de Wiekelaar brengt, maakt kans om te winnen. Een deskundige jury buigt zich over de ingeleverde lekkernijen en kiest de lekkerste taart. Op het schoolplein zal de uitslag bekend gemaakt worden. Daarna worden de taarten verloot. Voor de ene helft van de opbrengst kiezen de kinderen een goed doel en de andere helft van de opbrengst zal besteed worden aan nieuw speelmateriaal en het onderhoud van het groene schoolplein. Onlangs is er door de hele school gestemd over het goede doel. Ook deze wordt tijdens de markt bekend gemaakt.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.