Bostheater Ommen denkt ook aan de kleintjes

0278921_Bostheater_-_Dirk_Scheele.jpg
Met kindervriend en 'globetrotter' Dirk Scheele op bezoek is het altijd feest in Bostheater Ommen.

OMMEN – Bostheater Ommen heeft voor de komende maanden een fantastisch programma, waarop topnamen prijken als Racoon, Krezip, Suzan & Freek en The Dirty Daddies. Dit zijn wel acts waar bezoekers voor in de buidel moeten. Maar Bostheater Ommen denkt ook aan de kleintjes, of beter gezegd de peuters onder ons.

De programmeurs van het openluchttheater hebben drie leuke kinderoptredens gestrikt, die gratis te bezoeken zijn. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes en ooms zijn eveneens van harte welkom en doen er goed aan de data 27 juli en 4 en 18 augustus van een vette rode rand te voorzien in de agenda.
Op 27 juli komt het succesvolle tv-programma Apennoten Pop naar Ommen, voor een vrolijke, interactieve en muzikale voorstelling. Speciaal voor het festivalseizoen en andere mooie (buiten)locaties pakt het knotsgekke gezelschap het groots aan en komt naar Ommen met de Apennoten-band! Met een bezetting van zang, gitaar, drums, toetsen en basgitaar zijn ze helemaal klaar om met de bezoekers te rocken en te knallen. Net zoals altijd mogen de kinderen met alles meedoen. Springen, dansen, zingen en samen muziek maken gaat zeker niet ontbreken!

Ietje en Fietje

Op 4 augustus ontvangt het theater Ietje en Fietje. De twee oude vrouwtjes wonen al jaren en jaren samen. Ze hebben niet veel nodig, want ze hebben elkaar en hun fantasie. Ze belanden constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties, waardoor ze zich nooit vervelen en eeuwig jong blijven. Totdat de buitenwereld plots binnenvalt in de vorm van een uitnodigingsbrief. ‘Ietje, Fietje trek jullie baljurk aan, dan kunnen jullie samen naar het bal toegaan.’ De invitatie veroorzaakt onrust en heisa in het huis van de vrouwtjes. De voorstellingen van Het Kleine Theater, waar de twee dametjes bij aangesloten zijn, zijn gebaseerd op oude verhalen, liedjes en bekende sprookjes. Aan de verhalen wordt een eigen draai gegeven, zodat het niet eng is voor de kleinste bezoekers, maar tegelijkertijd ook zeker niet saai voor de wat oudere toeschouwers.

Dirk Scheele

Op 18 augustus is het zaak om de zonnebril bij de hand te hebben, want het publiek gaat op reis. Niet zomaar een trip, maar een tocht door de hele wereld, met Dirk Scheele als reisleider en alles verpakt in een vrolijke zomervoorstelling! Waan je in verre oorden met liedjes als ‘Hoge bergen’, ‘Verre landen’ en ‘Op het strand’. Samen met Dirk’s maatje Japie het Apie reizen de toehoorders af naar de jungle, waar ze gaan lopen als een beer en sluipen als een tijger. Rock mee op ‘Ik heb een gitaar’ en laat je meevoeren met het verhaal van het lieveheersbeestje. De reis eindigt weer dichtbij huis, met oudhollandse liedjes als ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ en natuurlijk de ‘Hokie Pokie’. Al dansend en zingend viert het hele theater de vakantie! Dirk Scheele is al jarenlang een gevestigde speler in de kindermuziekindustrie en schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes.

De voorstellingen op de top van de berg achter vakantieverblijf Ommerland zijn perfect voor kinderen in de leeftijd van pakweg twee tot en met acht jaar. En het mooie is papa en mama kunnen het geld bewaren voor drinken, patat en ijs, want de toegang is gratis. Voor route en nadere info, check www.bostheaterommen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.